Kenneth Söderlund och Åsa Westlund från Missing People Foto: Helena Sällström SR/P4 Göteborg

Missing People blir dokumentär

2:55 min

Just nu pågår inspelningarna av en dokumentärserie om frivilligorganisationen Missing People. Serien ska visas på SVT och Åsa Westlund, som ansvarar för dykningarna, är en av medlemmarna som tittarna kommer få lära känna. Nu hoppas Missing People att ännu fler ska få upp ögonen organisationen.

– Idén kommer ifrån SVT som tog kontakt med oss och ville göra det här, och vi tog emot dem med öppna armar, säger Kenneth Söderlund, kommunikationsansvarig på Missing People.

Filmarna har varit med när Missing People fått in försvinnanden men också på skallgångar och hemma hos medlemmarna. Filmning har gjorts vid sökningen av den 23-åriga försvunna kvinnan i Trollhättan, som senare hittades död av polisen. Man har också varit med vid sökanden i bland annat Gävle, Katrineholm och på dykinsatser i Stockholm.

– Man ska försöka spegla organisationen i ett brett perspektiv och eldsjälarna bakom organisationen, säger Kenneth Söderlund.

Sex entimmesprogram är planerade att visas till våren.

– Vi hoppas att vi får fler medlemmar i vårt skallgångsregister, men framför allt att fler anhöriga ska få upp ögonen för oss, säger Åsa Westlund.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista