Björklöven minns Tommy Sandlin

Vid Björklövens match torsdag 28/12 hölls en tyst minut för ishockeyprofessorn Tommy Sandlin. Tidigare samma dag kom ju beskedet att han gått bort, 62 år gammal.

– Vi är många som önskar att professorn hade fått hålla många fler lektioner för landets alla hockeyspelare – och vi är än fler som gärna hade lyssnat. Nu blev det inte så, sa Mattias Lundberg i Björklövens styrelse när han höll minnestalet över Tommy Sandlin.

– Björklöven och hockeysverige kommer att sakna honom.

Peter Andersson och Göte Wälitalo har båda spelat med Tommy Sandlin som tränare. Efter beskedet om hans bortgång går deras tankar i första hand till familjen, men de minns också hans engagemang och betydelse för klubben och laget.

– Man lider ju med familjen naturligtvis som som förmodligen har det väldigt tungt just nu. Det här kom väl överraskande för allihop. Vi visste att han var sjuk men trodde att han var på bättringsvägen, så det kom ju som en chock här på förmiddagen, säger Peter Andersson.

– Som tränare var han ju väldigt bestämd och hade sina åsikter men det var ju hans roll som tränare. Utanför rinken så var han väldigt ödmjuk och fin som människa, säger Göte Wälitalo.

Rolf Norgren har länge funnits med i Björklövens ledning, styrelse och kansli. Därigenom lärde han känna inte bara Tommy Sandlin, utan också hans familj. Rolf Norgren säger att Tommy har gjort stort intryck både personligen och för klubben och laget.

– En mycket stor personlighet, som var ödmjuk och en mycket känslosam människa. Han kunde ta vara på andra stunder än bara ishockeyn. Han lärde oss mycket över huvud taget, han var en stor filosof.

Tommy Sandlin betydde mycket för laget, genom de nyheter han förde in i träningen.

– Han sökte upp alla nyheter ute i världen, alla tränare, alla sporter, försökte lära sig av andra tränare för att utbilda sig själv och så utbildade han alla våra yngre tränare också, säger Rolf Norgren.

Reporter Linda Carlzon