SPORTEXTRA VÄSTERBOTTEN Mest och bäst om västerbottnisk sport tillbaka på söndag 7 januari

På söndag är Sportextra Västerbotten tillbaka igen efter jul- och nyårsuppehållet. 2007 lovar att bli ett intressant västerbottniskt idrottsår med förväntade höjdpunkter som t.ex. alpina VM i Åre, Skellefteå AIK:s möjliga slutspel i elitseriehockeyn och Umeå IK:s finalspel i UEFA Women’s cup.

Men mycket mer händer förstås också och allt viktigt kommer vi under året att berätta om i P4 Västerbotten och i våra Sportextra Västerbotten-sändningar.

Årets första sporthelg bjuder också på en hel del höjdare. Redan under fredagseftermiddagen spelar de svenska småkronorna med en kvartett lövenspelare i laget bronsmatch i junior-VM. Sverige möter USA och nu kan det bli svensk JVM-medalj för första gången på 11 år.

Helgen bjuder också på slutspel i europacupen i innebandy med IKSU som ska försöka försvara titeln som europacupmästare. Gruppspelet ska bara vara en formalitet för IKSU-damerna som också inledde gruppspelet med en enkel 19-0-seger mot de danska mästarinnorna.

Fortsätter vi sedan med att titta på vad helgen har att erbjuda ur västerbottnisk synvinkel så finns mer internationell idrott i blickpunkten. I den alpina världscupen ska Anja Pärson och Maria Pietilä-Holmner åka storslalom och slalom i slovenska Maribor. Jens Byggmark tävlar i Adelboden i samma grenar och i skidskyttarnas världscup finns förstås Björn Ferry med i helgens tävlingar i Oberhof.

På hemmaplan är det ishockey i Skellefteå med möte mellan hemmalaget AIK och gästande HV 71 - det enda lag i elitserien som nykomlingarna Skellefteå AIK inte tagit poäng av hittills under serien - kanske den trenden vänds under lördagseftermiddagen. Björklöven spelar i hockeyallsvenskan borta mot AIK från Solna - en match som spelas på söndag.

I damernas elitserie i innebandy har Skellefteå och Dalen dubbla bortamöten och i damligan i basket visar Umeå Comets upp sitt senaste i raden av utländska importer när Polly Dong ska göra debut i matchen på söndag eftermiddag mot Visby.

Sportextra Västerbotten berättar om allt detta på söndag. Fem över fem på eftermiddagen och sedan våran populära sammanfattningstid kvart över sju på söndagskvällen - rekommenderas!