Sportextra Västerbotten söndag 21 januari 2007

Helgens världscupsäventyr innebär nya möjligheter för skidskytten Björn Ferry att ytterligare bättra på självförtroendet inför februari månads VM-tävlingar. För Anja Pärsons del handlar de återstående världscuptävlingarna om att skaffa tillbaka självförtroendet och glädjen i skidåkningen inför VM i Åre.

Björn Ferry åker med sitt gevär på ryggen i Pokljuka och har jaktstart och masstart som sina uppgifter. Anja tävlar i Cortina d’Ampezzo där det under fredagen är superG, lördag bjuder på störtlopp och på söndag i storslalom finns förstås också Maria Pietilä-Holmner med och kör.

Skellefteå AIK har derbymatch igen när man under lördagseftermiddagen spelar borta mot Luleå i elitseriehockeyn - en match som skulle kunna benämnas som en s.k. sexpoängsmatch alldenstund dom båda lagen kämpar om de sista slutspelsplatserna.

I hockeyns allsvenska spelar Löven borta - och då ska man inte ha några höga förhöppningar om många poäng, även om motståndet består av ett av seriens bottenlag - Arboga.

Innebandyn är het i Västerbotten - så också denna helg. I herrserien är det toppmöte när formstarka Dalen tar emot serieledarna Pixbo på söndag. I damserien kommer tabelltvåan Falun till Umeå för matcher mot Dalentjejerna - som också är formstarka, och sedan möter Falun IKSU i ett toppmöte på söndag. Skellefteå ligger också och kämpar om slutspelsplats och spelar i helgen borta mot Kumla och mot Karlstad.

Bland övrigt som händer i västerbottnisk elitidrott i helgen kan nämnas att Norsjö spelar borta mot Gislaved i en ren jumbofinal i damernas elitserie i volleyboll. I damligan i basket spelar Umeå Comets hemma mot Solna Vikings. Sen åks det ju Svenska Mästerskap på skidor i Östersund också - helgens program består av stafetter - dels sprint och dels den traditionella varianten.

Sportextra Västerbotten med Linda Carlzon som programledare berättar om allt det här på söndag eftermiddag och kväll. Skruva in och behåll P4-frekvensen på din radio var du än befinner dig så hör du om den västerbottniska toppsporten - fem över mem på söndag eftermiddag och kvart över sju på kvällen.