Sportextra Västerbotten söndag 21 januari

Helgens världscuptävlingar fungerar till stor del som genrep eller viktiga uppladdningar för våra västerbottniska skidstjärnor inför stundande VM-tävlingar i februari.

Björn Ferry kan i skidskyttetävlingarna i Pokljuka stärka sitt självförtroende ytterligare med sina starter i jakt- och masstart. Anja Pärson kan kanske återfå sitt självförtroende och hitta glädjen i skidåkningen igen i den alpina världscupens tävlingar i Cortina. SuperG, störtlopp och storslalom handlar det om och i storslalom finns också Maria Pietilä-Holmner med och åker.

I elitseriehockeyn är det något av en sexpoängsmatch när Skellefteå AIK gästar Luleå på lördag eftermiddag. Båda lagen kämpar om de sista slutspelsplatserna.

I allsvenskan spelar Björklöven borta - och då ska man inte ha allt för stora poängförhoppningar - även om motståndet den här gången består av ett av seriens bottenlag, Arboga.

Innebandyn är som vanligt het i Västerbotten. IBK Dalens båda elitserielag är riktigt formstarka just nu. Herrlaget spelar på söndag hemma mot serieledarna Pixbo och damlaget möter tabelltvåan Falun på lördag. Samma Falun möter sedan IKSU i en toppmatch på söndag, medan Skellefteå som jagar slutspelet har två bortauppgifter, dels mot Kumla och dels mot Karlstad.

Bland övrigt som händer i västerbottnisk elitidrott kan nämnas att Norsjö spelar ett jumbomöte borta mot Gislaved i damernas elitserie i volleyboll. I damligan i basket spelar Umeå Comets hemma mot Solna Vikings. sen bjuder helgen också på SM-stafetter för längdskidåkarna i Östersund. Det gäller både sprintstafetter och den traditionella varianten och IFK Umeå finns förstås med.

Sportextra Västerbotten på söndag, med Linda Carlzon som programledare, berättar om allt detta. Skruva in P4-frekvensen var du än befinner dig och lyssna fem över fem på eftermiddagen och kvart över sju på kvällen.