Sportextra Västerbotten VM-start för Björn och Anja

I helgen inleds både VM i skidskytte i Italien och de alpina VM-tävlingarna i Åre.

Skidskytten Björn Ferry är frisk igen och på startlinjen på lördag när hans specialdistans - sprinten - inleder en dryg veckas intensivt tävlande i VM. Ferry har varit på prispallen ett par gånger om under världscupsäsongen, just på sprinten, och vill det sig väl så kan det bli en topplacering direkt för storumansonen. Och går det bra på sprinten innebär det ju utmärkt utgångsläge också inför söndagens jaktstarttävling.

För Anja Pärson inleds VM-tävlingarna på söndag då hon som regerande världsmästarinna startar i superG. Anja kommer till VM från ett uppladdningsläger i Vemdalen där allt flutit på bra enligt rapporterna och Anja har också testat och fått ordning på utrustningen. Efter den hittills ganska struliga säsongen kommer Anja fullt laddad till sitt första stora mästerskap på hemmaplan.

Förutom Ferry och Pärson i VM-tävlingarna så händer förstås mycket annat i västerbottnisk sportväg i helgen också. Här ett axplock:

Skellefteå AIK spelar en ny, viktig, s.k. sexpoängsmatch i elitseriehockeyn när man på lördag eftermiddag tar emot Djurgården hemma på isstadion i Skellefteå.

I innebandyns elitserier är det fullt matchande. Damlagen Dalen och IKSU har varsin dag besök av Karlstad. Skellefteå spelar först på Gotland mot Endre och ska försöka ta revansch för förlusten mot samma lag på hemmaplan förra helgen, sen väntar en ännu svårare uppgift när man på söndag ska möta serieledarna Balrog.

I herrserien spelar Dalens herrar hemma mot Jönköping. Dalen har två raka förluster i bagaget och behöver nu en vinst för att stärka självförtroendet.

Mer vi kommer att berätta om på söndag är skidsport, SM-kval i skotercross, handboll med Sikeås segertåg och förhoppningsvis om fina simframgångar vid junior-SM-tävlingarna i Stockholm.

Sportextra Västerbotten hörs på söndag - tre minuter över fem på eftermiddagen med vår timmeslånga huvudsändning - och sedan igen kvart över sju när vi på tio raska minuter sammanfattar hela den västerbottniska sporthelgen. Kanske med att berätta om västerbottniska VM-medaljer?