Curling: Team Skellefteå Kraft klara för semifinal

I helgen har de sista elitseriesammandragen för damer och herrar genomförts i Stockholmsområdet. Skellefteås båda lag fanns på plats och framförallt damerna har lyckats bra.

Team Skellefteå Kraft kvalificerade sig i helgen för slutspel i damernas curlingelitserie i det sista matchsammandraget som genomfördes i Sundbyberg. Kvalificeringen stod klart redan i fredags då laget slog Sveg med 9-5. På lördagen spelade laget två betydelselösa matcher, först förlorade man mot serieettan Lag Anette Norberg från Härnösand, och vann sedan mot Team Office med 11-4. Semifinalen spelas söndag kväll klockan 18.00 mot Lag Anette Norberg.

Lika bra har det inte gått för Skellefteås herrlag. Laget ligger, med en match kvar att spela, på trettonde plats i sin serie. Helgens matcher, som spelades i Danderyd, gav blandade resultat. På lördagen förlorade man först mot Team Autoform innan man vann med 7-5 mot Team Ybuss. Söndagens match mot Stocksunds Lag Nyberg förlorades med 4-5. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".