Skidskytte: Ferry fyra i sprint - floppade i jakstarten

Björn Ferry slutade fyra i sprinttävlingen när VM inleddes i italienska Anterselva. Lika bra gick det inte på söndagens jaktstart där Ferry tappade sin fjärdeplats och åkte in som 22:a man.

Storumans Björn Ferry inledde VM i Anterselva, Italien, på ett imponerande sätt och var mycket nära en pallplats i lördagens premiär. Han slutade på fjärde plats i sprintloppet över 10 km och det fattades bara 8.6 sekunder till bronsmedaljen. Norges stjärna Ole Einar Björndalen vann guldet och var 34,4 sekunder före Björn Ferry över mållinjen. Björn Ferry har aldrig skjutit bättre i sprinten i ett stort mästerskap och en fjärde plats är bästa VM-placeringen hittills. Han åkte dessutom fort på skidorna igår och gjorde sitt livs lopp i ett stort mästerskap, men ändå räckte det inte till medalj i VM-premiären.

Björn Ferry hade en bra chans att nå en efterlängtad VM-medalj i jaktstarten på söndagen, men trots bra utgångsläge inför tävlingen blev det bara en 22:a plats. Totalt missade Ferry fem skott i tävlingen, varav fyra ”bom” i stående skyttet. Bästa svenska åkare blev Mattias Nilsson med en 19:e plats. Norrmannen Ole Einar Björndalen vann sitt andra raka Vm-guld.

I totala världscupen ligger Björn Ferry på tredje plats och har 421 poäng, Björndalen leder och har 488 poäng.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".