Anja Pärson med VM-guldet!

ANJA PÄRSON - VÄRLDSMÄSTARINNA IGEN Hyllar pappa efter femte VM-guldet

Anja Pärson, från Tärna IK Fjällvinden, är Västerbottens, Sveriges och hela världens alpina skiddrottning. Det visade hon igen när hon vann VM-tävlingarnas första gren superG i Åre.

Efter en mardrömssäsong där det gått på tok allt som oftast kom hon tillbaka och vann VM-guldet efter en närmast perfekt insats nerför Åreskutan. Efter att VM-guldet var klart var hon rörd och tackar pappa, och tillika tränaren, Anders Pärson.

-Han känner mig och vet som är bäst och beslutet att inte köra sista tävlingen före VM och i stället åka hem, visar vilken stark coach jag har i pappa, sade Anja.

-Han har suttit många kvällar med mina pjäxor och när jag var och hälsade på min syster i Umeå i tre dagar, ringde han inte en enda gång.

-Jag kopplade av, jag var på födelsedagsfest, jag träffade vänner och jag sov till och med middag på eftermiddagen. Det brukar jag aldrig göra, förklarade energiknippet Anja Pärson den harmoni som återigen förde henne upp på VM-pallens guldsteg.

För Anjas del hendlar det nu om träningsåk i störtlopp och sedan kombinationstävlingen. I nästa vecka är Tärnatösen med i kampen om medaljerna i de två avslutande grenarna - storslalom och slalom.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".