Ishockey Löven förlorade i sudden mot Växjö

Björklöven förlorade playoffmatchen mot Växjö på bortaplan med 2-1 efter avgörande i förlängning. Växjö avgjorde efter 14 minuter av förlängningen i spel i numerärt överläge när Daniel Rahimi satt utvisad. Löven hade fyra utvisningar under förlängningstiden.

Matchen visade upp två duktiga målvakter i Lövens Tobias Lundström och hans kollega i Växjömålet - Tuomo Karjalainen.

Första perioden slutade mållös - trots att Löven vid fem tillfällen fick spela i numerärt underläge. I andra perioden utbröt ett storbråk där i första hand Lövens juniorcenter Alexander Sundström och Växjös Marcus Weinstock var inblandade. 17 minuter in i andra rundan gjorde Daniel Ström 1-0 till hemmalaget, men Löven kvitterade mycket psykologiskt 12 sekunder före periodpaus där Jimmy Blixt assisterades av Patrik Nevalainen.

I tredje perioden tog Löven kommandot i spelet, men förmådde inte göra något mål.

I förlängningen blev det alltså Växjösom drog det längsta strået. Nu på tisdag väntar returmatchen i Umeå och vinner Löven där är blir det en tredje och avgörande match på onsdag - också den i Umeå i så fall. Förlorar Löven matchen på tisdag så är säsongen slut för umelaget.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista