Innebandy: Två av tre vinster för damelitseriens länslag

Damelitserien i innebandy är i full fart och i helgen har våra tre länslag spelat en match vardera. Skellefteå AIK förlorade med 3-4 mot Rönnby i förlängning, IKSU vann med 15-1 mot Engelholm och Dalen, som även dom mötte Engelholm, vann med 6-1.

Skellefteå AIK tog på lördagen emot Rönnby på hemmaplan. Matchen var jämn och Skellefteå spelade hyfsat matchen igenom. Vid full tid var resultatet 3-3 och Rönnby avgjorde senare i förlängningen och fastställde därmed slutresultatet till 3-4. Loella Lundmark, Hanna Lundström och Frida Lindberg stod för Skellefteås mål.

Engelholm åkte i helgen upp för att möta Umeås två lag i serien, IKSU och Dalen. Lördagens match mot regerande mästarinnorna IKSU vanns utav hemmalaget med hela 15-1. Elin Rhöös stod för fem av IKSUs mål, Petra Kundert och Mari Magnusson två var och Namita Andersson, Martina Söderqvist, Sofia Olsson, Josefina Eiremo och Frida Eriksson gjorde ett mål var. Engelholm gjorde även ett självmål.

Söndagens match mellan Dalen och Engelholm slutade 6-1 till hemmalaget Dalen. Dalen vann enkelt och segern var aldrig ohotad. Frida Eriksson, Malin Edfors, Veronica Boman, Jennie Söderstedt, Maria Bäckström och Sofia Eklund gjorde ett mål var.

IKSU har inlett säsong bäst av de tre länslagen och ligger på andra plats i serien. Dalen och Skellefteå ligger på den nedre halvan.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".