Dawit-manifestation i Bryssel

Stödet för Dawit Isaak sprider sig. Den närmaste veckan 15-22 november arrangeras en manifestation för hans sak i kulturcentret Bozar i Bryssel.

Dit kan belgare och andra komma och sitta i hans rekonstruerade cell precis som många gjort i Sverige. En namninsamling för hans frisläppande finns också.

 

Närmare bestämt en elektronisk petition till den belgiska regeringen att som EU-land agera i frågan.

Bakom arrangemanget står stödorganisationen Free Dawit, konstcentret Bozar och Cecilia Wikström, ledamot i Europaparlamentet för Folkpartiet.

Sveriges EU-kommissionär deltar

Sveriges EU-kommissionär Cecilia Malmström (FP) kommer också att delta i manifestationen och sitta i Dawits cell ”för att uppmärksamma EUs ende samvetsfånge, Dawit Isaak”.

Även Cecilia Wikström kommer att sitta i den rekonstruerade cellen.

”Kampen för Dawit Isaak håller honom vid liv. Därför är jag hedrad över att få medarrangera manifestationen på Bozar, sitta i Dawits cell och oupphörligt fortsätta verka för att hans fall inte faller i glömska. Tillsammans kan vi bryta ner de mäktigaste vägarna av förtryck om motstånd.

Den röst han berövats är det vårt ansvar att använda så ofta vi kan. Jag hoppas att evenemanget på Bozar, och det faktum att vi är många som symboliskt sitter i hans fängelsecell fortsätter att hålla uppe trycket och engagemanget”, skriver Cecilia Wikström i ett uttalande.