Skolan synas i sömmarna

Det senaste decenniets skolstatistik talar sitt tydliga språk; den svenska skolan har minskat i likvärdighet och skillnader i resultat ökar mellan kommuner, skolor, klasser och elever. För att belysa problematiken gör Sveriges Radio en storsatsning på den svenska skolan under november månad i ett 30-tal olika program. Vi drar igång den 6 november och allt material kommer du kunna hitta här.

Följande program ingår i satsningen:

Kaliber, Tendens, Mitt i Musiken, Obs, Vetenskapsradion Historia, Vetandets värld, Språket, UR:s Skolministeriet och Bildningsbyrån, Barnen, P1 Morgon, Kino, Kulturradion K1, Kulturnytt, Nya Vågen, Naturmorgon, Kosmo, Människor & Tro, Radiokorrespondenterna, Meny, Kulturradion Klassikern, Dokumentären, Talkshowen, Studio Ett, Publicerat, Radioteatern, Ekot och Radioföljetongen. Dessutom bidrar SR:s reporternätverk med ett s.k. realtidsgräv som kommer att sänds i P4 och Ekot.

Först ut är Kaliber som sänds 6 november kl.12.00, och som gått igenom Skolinspektionens granskningar av 70 kommuner under 2010 för att få en bild av hur pass jämlik den svenska skolan egentligen är.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".