Cha-Am

"Ryktet har gått här i Cha-Am"

Hej och "morning" Blekinge!

Åter en strålande morgon, underbart att sitta på altanen och se solen gå upp i horisonten. Jag kom nyss hem efter det att vi kört till ett berg 500 meter från där vi bor och här har jag matat aporna med bananer. De har lärt sig ljudet av vår bil och kommer rusande ner från berget. De känner igen mig också och jag kan ge dem bananer direkt från handen.

Ja strax ska jag börja klippa gräset här och rensa i rabatterna. Senare i eftermiddag blir det ett dopp i havet.

I kväll kommer några svenska vänner till min son och hälsar på och jag har tänkt bjuda på kålsoppa, de har bott här i 6 år och inte ätit det sen de kom hit.

Till helgen blir det en lugn hemmahelg, med lite tv, bl.a. sänder de engelsk fotboll lördagar och söndagar direkt och det vill jag inte missa. Ja svensk tv saknar jag och sporten.

Kul också ryktet har gått här i Cha-Am bland thailändarna att här bor en gammal gammal svensk tant. De kommer hit och har med sig olika frukter o.d. Det är ett underbart folk, alltid lika glada.

Kan också nämna att till varje helg kommer det mer än 10.000 personer från Bangkok till Cha Am, detta är deras närmaste badplats. 20 mils resa. Ja då håller jag mig allt hemma.

Ta nu vara på varandra och njut av helgen så hörs vi på måndag.

Kramar Eva

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista