Cha-Am

"Jag sa friar du till mig"

Hej godmorgon Sverige och alla i Blekinge.

Frukosten är avklarad på altanen men i lite kallt väder nu. I går kväll hade vi "bara 20 grader".

Jag satt på dagen vid stranden i solen och det var skönt, men vattnet är kallt nu efter kalla nätter. Här har kommit ganska mycket svenskar hit nu.

Hemma lukade jag och klippte lite buskar utanför murarna till huset.

Tack hade kört Ingolf till sjukhuset igen för nya prover så jag var ensam hemma när det ringde på klockan, jag gick och öppnade grinden och döm om min förvåning där stod samma munk igen, denna gång knäböjde han och tog ner händerna mot marken minst 10 gånger.

"Jag sa friar du till mig", men han förstod naturligtvis inget av vad jag sa. Jag bjöd in honom, satte på kaffe och tog fram lite kakor. Han pratade, jag pratade, men ingen av oss förstod ju vad den andre sa. Jag önskar jag hade haft en filmkamera med ljud här.

Helt plötsligt sa han whisky, det förstod jag ju. Jag trodde han ville ha whisky så jag hämtade ett glas och en flaska, men han pekade på mig. Jag sa nej, nej, det var tydligen mycket bra att jag ej drack för nu kom en ny bön. Jag hämtade ett glas mjölk och visade honom att detta drack jag.

Han var säkert här 1,5 timme, nästa gång hoppas jag sonhustrun är hemma. Men roligt hade vi trots allt.

Senare fick jag besök av en annan svensk (Gunnar) som bor här. Vi satt och pratade länge. Det är så trevligt att få prata svenska med någon annan än sonen. Ja kan ju ingen engelska heller.

Så var det kväll igen och denna gången blev det svensk falukorv med stekt potatis. Lite tv-tittande och så var det dags att sova.

Ha en bra dag och Ni är rädda om Er så hörs vi i morgon

Kram

Eva