Cha-Am

"I kväll ska Tack laga Barbiku"

Hej, godmorgon alla i Sverige!

Vaknade med ett leende på läpparna och tänkte hur vansinnigt pensionssystemet är i Sverige, ringde dem i går och beslutet står fast, ingen garantipension. Alltså ska jag leva enligt pensionsverket på 2.700 kronor.

Vi var uppe tidigt idag, jag, Tack, Noie. Vi tänkte väcka Ingolf med kaffe på sängen på födelsedagen, men ack den "pojken" går upp före 5 varje morgon. Nu fick vi ge kaffe och sjunga ha den äran istället. Det blir lite tårta idag och ikväll ska Tack laga Barbiku, vet ej hur det stavas men det är en grillrätt av kött räkor m.m., Ingolfs favorit.

Igår hade jag det skönt. Tack tog fram ett fotbad till mig och masserade fötterna, Noie klippte naglarna. Ja så bra har jag det, jag skäms nästan över att vara snart 97 och ha det så här. Tänker på de svenskar som sitter på ett rum på ett ålderdomshem och då gråter jag av lycka. Pengar kan som Ingolf och Tack sagt ej ersättas med hälsa och lycka, men klart man måste ju kunna äta och bo med.

Fick besök av vännerna Anita med make igår. De åker hem på fredag, hade med sig nya veckotidningar och rosor och vindruvor. Kommer sakna dem, snart är det väl bara gamla jag kvar här, tycker alla åker hem.

I går blev flickorna med mammor så glada med då jag var uppe pigg och glad bjöd dem på hembakat.

Ska besöka Agda idag, hon har varit så orolig för mig. Har dessutom gått upp 3 kilo, är inte så mager längre.

Blir att greja lite i trädgården idag. Tack klippte blommor buskar igår, ska räfsa och göra i ordning.

På fredag är det helgdag här, kan tänka mig att från torsdag till söndag går det ej att komma ut på vägarna. Polisen har redan stängt av fyra vägar. Tack är glad att hon har motorcykeln, lättare att komma fram, men det gäller köra försiktigt. Hon måste ju köra och handla lite färskvaror.

Det blir alltså inget besök vid stranden denna veckan, där är säkert 30.000 personer från Bangkok. De sover i bilar på stranden för alla hotellen är fullbelagda.

Om Ken Olofsson läser min blogg vore jag tacksam om han hörde av sig, kommer ej fram på telefon till honom.

Tack alla också för alla trevliga och kloka svar jag får.

Ha nu en riktigt bra dag och ta vara på Er så hörs vi i morgon,

kramar

Eva