Cha-Am

"Han kommer stå med vattenslangen utanför huset och spruta på alla"

Hej godmorgon Sverige!

Frukost i strålande solsken 31 grader, men tänk värmen bekommer mig inget. Den lilla valpen "äter som en häst" och man ser riktigt hur han växer för varje dag. En två turer med motorcykeln är nu obligatorisk för Tack att köra honom.

Jag hopps Ni alla haft en riktigt glad trevlig påsk, ätit många ägg och kopplat av ordentligt. Här firas ju ej påsken, men vi har haft 4 helgdagar här med och som vanligt mycket folk från Bangkok på besök.

Denna vecka är det ju Nytt År med (2056) och Tack och Ingolf har berättat hur vansinnigt det är med folk och hur det firas. Vi håller oss inomhus och i trädgården i 4 dagar, den enda som gläds åt detta är Noie, han kommer stå med vattenslangen utanför huset och spruta på alla som åker förbi, men han blir våt och "mjölig" själv med.

Var hos aporna och matade dem i går, detta kommer jag göra så länge jag orkar, de har blivit som familjemedlemmar.

Besökte också Agda och hon är sprudlande frisk och glad nu.

Har också haft många besök under helgdagarna, men nu när jag orkar med det är det bara trevligt.

Aftonbladet ringde igår och ville ha en intervju om min indragna pension och hur jag ska klara mig, de tycker detta är skandal av Sverige mot en 97-åring som normalt inte kan ha lång tid kvar.

Ni är många jättegulliga som skriver och vill hjälpa mig med ett bidrag, vänd Er i så fall till vännen Monica i Landskrona, telefon 073 2203746 email: skalman56@hotmail.com hon har lovat vara ansvarig för en ev insamling.

Vännen Barbro tack för ett verkligt trevligt påskkort, jag ringde till Dig men Du var ej hemma. Tack också till alla som skrivit kommentarer och "gilla".

I dag blir det Lagun för mig, vattnet är varmt nu 28 grader ungefär men ändå skönt för en gammal kropp. I morgon börjar där komma folk som hyrt hus och lägenheter så det blir sista besöket tills efter nyår.

I dag kör Tack till Bangkok med Ingolfs dator som totalhavererat (bara 1,5 år gammal) hoppas de kan laga den, kanske de måste sända efter delar från Sverige, tur Ingolf har en gammal dator som fortfarande fungerar ok.

Ska baka pannkakor till lunch idag när Tack inte är hemma, en favorit hos Noie, åker till Agda också tar med mig lite till henne med.

Nu får Ingolf ge blommorna vatten två gånger om dagen så varmt är det i solen.

När jag kommer hem igen ska jag greja lite i trädgården räfsa, rensa ogräs, det växer så det knakar i värmen.

Såg Ni hade halt väglag därhemma, men snart har Ni med sol och vår hoppas jag.

Ha nu en riktigt bra dag och Ni lovar mig Ni är rädda om Er så hörs vi i  morgon,

kramar

Eva