1 av 3
Några thailändare sitter på flaket på en pickup. Foto: Privat.
2 av 3
Blött på gatorna i Cha-Am när nyår firas med att spruta vatten på varandra. Foto: Privat.
3 av 3
Långa köer i Cha-Am i samband med nyårsfirandet. Foto: Privat.
Cha-Am

"Vi firade förutom nyår att min pension blivit räddad"

Hej, godmorgon Sverige!

Ja, kan det bli ett bättre nyår för mig tvivlar på det, den företagare som lovat sponsra mig ringde mig i fredags och bekräftade att de kommer sponsra mig med den pension pensionsmyndigheten dragit in och det resten av livet, tänk att det finns så fina människor och att de har engagerat sig i gamla mig, stort tack till Mikael!

Nu är det bara vänta på utbetalning. Denna gången tror och hoppas jag det är seriöst. Tänk nu kan jag stanna kvar hos min familj tills det är slut.

Här har varit ett otroligt nyårsfirande, säkert upp emot 40-50.000 personer från Bangkok. Bilköerna till stranden var milslånga och poliserna hade verkligen fullt upp att göra. Ett otroligt skjutande och firande, stackars hundarna de var jätterädda för alla smällare.

Den i familjen som var lycklig att det var nyår var Noie, han stod utanför grindarna med vattenslang och vattenpistol och sprutade vatten på alla som kom förbi. Skönt det är sista helgdagen idag, ser nu att många många är på väg hem till Bangkok igen.

Vi har inte varit utanför grindarna, själv har jag mest suttit under en parasoll i trädgården med en bok. I morgon har jag allt mycket att ta igen ,kommer åka till Lagun, mata aporna, besöka Agda samt är jag bjuden på fika hos en norsk familj jag blivit god vän med.

Jag har nog gått upp 1kilo under de här dagarna. Tycker Tack har kommit med mat till mig hela tiden.

Vi har också haft stora problem med vatten, precis så det räckt att duscha.

På nyårsafton blev det 2 glas champange för mig och Tack, vi firade förutom nyår att min pension blivit räddad.

Tack också till Er alla för trevliga kommentarer som vanligt. Saknar Barbro, hoppas verkligen Du är ok?. Veronica, Ingolf går med spänning och väntar på att få höra av dig.

Ska nu ta och leka lite med hundarna i trädgården innan jag sätter mig med boken.

Ser nu långa bilköer, folk är på väg hem till Bangkok igen och snart är det åter lugnt i vårt lilla Cha-Am.

Ha nu en bra dag alla och Ni lovar som vanligt vara rädda om Er så hörs vi i morgon igen,

kramar

Eva

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista