Cha-Am

"Från Chan Mai rapporteras eld från sanden"

Hej, godmorgon Sverige !

En lite deppig dag vid frukosten här idag. En kvinna från Schweiz, som blivit god vän med familjen och som bodde ensam i ett hus 65 år gammal, vaknade av att hon hörde ljud från vardagsrummet, där stod en man och tömde hennes saker samt hade tagit hennes pengar hon hade hemma.

Slagsmål uppstod och mannen slog henne med en pistolkolv. Hon blev medvetslös och då våldtog han henne. Han var påverkad av narkotika och polisen fann honom senare där han bodde, han är häktad och ett väldigt långt fängelsestraff väntar honom.

Kvinnan är förd till sjukhus och senare idag ska vi åka och besöka henne, göra det vi kan för att hjälpa henne. Fruktansvärt att detta händer i annars lugna Cha Am, men narkotikaproblemen har blivit stora här i Thailand.

Vi åker upp till Lagun en stund på förmiddagen för att skingra tankarna på detta som hänt vår vän.

Annars har jag bilden på den munspelande elefanten och som dansade för mig- ett oförglömligt minne.

Efter sjukhusbesöket ska vi åka om apberget och mata aporna. Vi har idag åter en varm dag.

Kan Ni tänka Er från Chan Mai i Thailand rapporteras det vara så varmt att det kommer upp eld från sanden, ingen kan alltså gå till sandstränderna där. Här är det inga problem.

Nu vill jag önska Er alla en riktigt trevlig  och bra dag och så hoppas jag Ni är rädda om Er så hörs vi i morgon,

kramar till Er alla

Eva

ps. tack för trevliga svar på bloggen ds.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".