Eva villar sig efter shopingturen. Foto: Privat.
Cha-Am

"Polisen här fortsätter jaga narkotikalangare"

Hej, godmorgon Thailand !

Ja idag har vi årets varmaste dag, går ej ens gå ut barfota på altanen nu när solen är där. Men bästa platsen är under våra mangoträd. där är svalt skönt sitta med en bok .

Idag blir det en tur till aporna, ser att de får lite mat nu för tiden, vi har handlat extra bananer ha med oss.

Var hos gamla Agda med kakor i går, hon har fått bihåleinflammation och ordinerats antibiotika, ingen större fara.

Noie hostar fortfarande och han måste åter till doktorn, den medicin han fått ser ej ut hjälpa honom Han är jätte tålig jämrar sig aldrig faktiskt.

Tack åker senare idag till Bangkok med den Finländare som skall hem och som hon lovat köra. Blir komma hem sent i natt, får väl sova ut i morgon, tycker faktiskt hon är för snäll som ställer upp kör så mycket folk som ska flyga hem, det är ju trots allt lång resa tur och retur.

Var med Tack på matmarknaden i morse, kunde ej låta bli köpa två t-shirt, de kostade bara 30 kronor och jag tyckte de var så snygga. Får väl piffa upp mig lite tills i morgon då vi ska hämta vår vän från sjukhuset. Vill ej utge hennes namn här, då många känner henne men ej vet vad som hänt.

Ingolf är på väg till Lagun för att simma, han har lagt på sig några kilo och vill ha bort dem, själv har jag också gått upp efter min depression och det känns bara bra.

Tack för kommentarer och "gilla!, hade ej möjlighet vara Er i går vi hade ett jättelångt datoravbrott beroende på fel hos internetleverantören.

Annars fungerar internet jättebra här säger Ingolf, ytterst lite problem.

Ni ska tro det är torrt ute nu, flera eldsvådor har också hänt på många håll, men inte här i Cha- Am, får hoppas vi klarar oss.

Polisen här fortsätter jaga narkotikalangare och man tar flera stycken varje dag, mycket bra, det behöver verkligen rensas upp för detta är ett stort problem.

Idag höjdes bensinen igen och jag tror nästan alla taxi numera har installerat gas och kör på detta, de hade stora problem få något över på körningar tidigare. Enda problemet de har är att alla stationer ej har gas.

Ser våren har kommit på flera platser hemma, då har Ni en underbar tid framför Er, njut lev gott av denna tiden.

Ska passa på tvätta hundarna nu innan vi åker till aporna, här är ett kärr de springer till när vi öppnar grindarna och de kommer hem lyckliga men ack så smutsiga.

Skrattade i morse Ingolf hade en gammal mobil telefon han sa jag kunde ha använda, men oj oj hur han försökte förklara för mig hur jag skulle göra för sända sms så klarade jag ej detta, nej, det får vara, för gammal för så moderna elektroniska saker.

Önskar Er alla en toppentorsdag därhemma och Ni lovar mig Ni är rädda om Er så hörs vi i morgon.

Kramar

Eva

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".