Cha-Am

"Där låg en jättestor orm på vägen"

Hej, godmorgon Sverige!

Ja en riktigt varm morgon för att vara i mitten på maj säger man till mig här. Hade svårt att sova i natt för det värkte ganska mycket i mitt ben. Dagliga turer till sjukhuset och jag fortsätter äta antibiotika, så snart är jag nog helt återställd.

Tycker faktiskt det ser värre ut med Tacks knä, svullet och sårigt, men hon säger hon haft sådant förut och det ska ej vara några problem, men nog ska jag när vi är hos doktorn idag be honom titta på hennes skador utan att hon får veta det. Jag får peka och förklara.

Ni ska tro mandelmusslor är populärt hos aporna, de äter absolut inte av bananerna innan mandelmusslorna är slut. De har allt blivit bortskämda det ser jag nu, men bara skoj jag har ju tid att baka.

Vår vän här mår nu så bra att de i går var och tittade på den bostad Tack hittat och som finns att hyra, hon tyckte mycket om  den och ser t o m fram emot att kunna klara sig själv igen. Hon säger att hon skriver kontrakt idag och flyttar till helgen, men hon vet var vi finns och att vi är till för henne om det behövs något. Tack kommer köra henne till matmarknaden när hon så vill och naturligtvis till psykologen i Hua Hin där samtalen fortsätter.

På fredag är det då dags för skolstarten igen och det var verkligen en trevlig skoluniform Ingolf och Tack var och köpte i går i Phetchaburi där han går i skolan. Inte populärt att börja skolan och gå upp 5.30 varje morgon.

Träffade en svensk man på sjukhuset som kört motorcykel och där låg en jättestor orm på vägen, han blev rädd tvärbromsade och föll i gatan, han hade ordentliga skrubbsår och en axel ur led, jag säger bara "usch för dessa motorcyklar och olyckor".

Den lilla valen äter verkligen bra nu igen, men om det kommer en bil med högt motorljud springer han till baksidan av huset chocken sitter tydligen fortfarande i.

Hörde från en vän på bloggen att de haft mycket regn och väldigt kvavt i Phuket, här var faktiskt riktigt kvavt i går kväll med och det föll några regndroppar och det var riktigt skönt.

På Tv i Thailand visade man att det hänt många svåra olyckor med dödsfall som följd, ja som jag sagt tidigare trafiken och körningen här är inte som hemma, det gäller verkligen att vara på sin vakt hela tiden.

Fick tack vare min blogg kontakt med en gammal bekant från Sölvesborg där jag är född, hon var nu 94 år och bor på ett servicehem men mår bra. Tänk säkert 70 år sedan vi träffades man ser hur liten världen är och vilken fantastisk uppfinnelse internet är. Vi kommer fortsätta ha kontakt.

Ska nu ta vägen om aporna som vanligt på väg till sjukhuset, det är ungefär 2 mil till det sjukhus jag går på, men ett riktigt bra och trevligt sjukhus, har blivit så vänligt bemött.

Tack snälla Ni för alla svar på bloggen hoppas Ni inte tröttnar på att skriva till mig.

Ha en riktigt bra dag och Ni lovar Ni är rädda om Er så vi hörs i morgon igen,

kramar

Eva