1 av 3
Den tunga grinden vid huset är inge längre ett problem. Foto: Privat.
2 av 3
50 kg järngrind är snart stängd. Foto: Privat.
3 av 3
Nu är grinden inget problem längre. Foto: Privat.
Cha-Am

"Har nu som först lärt mig öppna grinden"

Hej, godmorgon Sverige!

Solen fortsätter skina från en klar himmel och jag hör från många andra platser i Thailand att där är mulet och regn.

Idag känns mitt ben mycket bättre och jag är nog på väg att bli helt återställd snart. Men fortsätter med mina dagliga besök på sjukhuset.

Vår vän här skrev i går kontrakt med nya lägenheten och på fredag hjälper vi henne flytta in, den är möblerad, men Ingolf ska hämta saker i hennes hus hon vill ha bl.a. TV. Det har bara varit roligt ha henne här och jag kommer sakna henne, är så glad vi kunnat hjälpa till i den svåra situation hon befinner sig i. Vi kommer åka till henne varje dag i början.

Har haft lite dåligt samvete också att jag ej haft så mycket tid besöka min vän Agda, men ska bättra mig, dock har jag ringt henne varje dag.

Blev så snopen i går det ringde på klockan till huset och där stod två som jag trodde Thailändare (var ensam hemma med barnbarnet). Bad Noie hjälpa mig tala med dem, det visade sig då att de kom från Philipinien och hade hört om mig i TV där och tagit reda på adressen och ville besöka mig, Noie talade om att mamma och pappa snart kom hem och de satt på altanen. Jag kokade kaffe bjöd på kakor och det gillade de verkligen. Ingolf och Tack kom sedan och tog över konversationen på engelska med dem. De kände ingen som var så gammal som jag och inte satt i rullstol e.d. De var hur trevlig som helst och ville komma igen innan de åker hem i juni månad. Otroligt att man hört talas om mig i andra länder än Sverige, Thailand. Jag som tycker jag varit totalt anonym och ensam tidigare i Karlskrona, tänk ändå att livet kan förändras på detta sättet när man snart fyller 97 år.

Har förresten nu som först lärt mig öppna grinden till huset, den väger säkert 50 kg och man får ta i ordentligt från början och skjuta den åt sidan (ni ser foto). Så nu behöver jag inte hjälp när jag ska ta en promenad utanför huset. Känns bra.

Vaknade tidigt idag och började städa på nedervåningen, går inte gärna upp till andra våningen för det är besvärliga trappor framför allt när man skall ner. Min syn är ju inte den bästa så jag ser inte riktigt trappstegen, trapporna är dessutom av mörk parkett så det gör det lite värre. Men visst går jag upp ibland och sitter på balkongen.

Nu skall Ni väl ändå snart ha skön vårsol därhemma, den tiden tyckte jag när jag bodde i Sverige var den vackraste årstiden. Hade en sommarstuga när min man levde och där älskade jag att plantera blommor när våren kom, ingen märkvärdig stuga men en plats att kunna sätta blommor sitta och koppla av på. När min man dog gav jag bort den.

Talade i går också med min andra son som arbetar i Norge sen många många år tillbaka som snickare, han trivs jättebra med detta, åker hem till Rockneby (utanför Kalmar) var 3:e vecka och är då hemma en vecka. Han har hus där och sambo sen många år tillbaka. Tyvärr blir det inte så ofta vi pratar i telefon, tidsskillnaden gör ju det svårt.

Tackar Er också för Era kommentarer och "gilla" hoppas Ni fortsätter skriva till mig, det gör mig så glad.

Nu är det då dags ge mig av till sjukhuset vi är lite sena idag så det blir aporna på hemvägen.

I morgon tänker jag faktiskt följa med Ingolf till Lagun, men bara sitta i skuggan och njuta av det vackra där.

Nu vill jag önska Er alla en riktigt skön dag och Ni lovar gamla mig Ni är rädda om Er och att vi hörs i morgon,

Kramar

Eva

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista