Eva kommer att sakna att mata aprona. Foto: Privat.
Cha-Am

"Kommunen har satt upp ett förbud att mata aporna"

Hej godmorgon Sverige !

Jag hoppas Ni alla haft en riktigt trevlig och vilsam helg. Själv har det varit fullt upp hela tiden.

Vädret är fortfarande väldigt varmt i Cha-Am, medan man på många andra platser har regn.

Ja, i fredags flyttade så vår vän ut till egen lägenhet, vi hjälpte henne med städning, hämtade de saker hon ville ha och jag lagade mat här hemma och tog med till henne. Jag saknar faktiskt henne hon är jättetrevlig, men dags nu ta detta steget. Hon ringde oss flera gånger från mobiltelefonen på fredagen och vi hälsade på både i lördags och söndags. Tack tog med henne till matmarknaden och handlade och det var inga problem. Kan vara lite svårt om nätterna men hon vet hon kan ringa tala med oss när hon vill.

Ja på tal om problem när Tack skulle ta ut pengar från mitt konto fanns där inget, Ingolf gick in och kollade på internet och det visade sig att någon tagit ut alla pengar som fanns och det i Malaysia. Jag ringde min bank i Sverige och de kunde konstatera att de hade gjort 20 försök innan de fick ut pengarna. Man kommer återbetala dem till mig och sända nytt bankort och pinkod, men det tar ju sin tid, så ja får väl "suga å tummarna" tills de kommer, skojar lite. Ingolf och Tack ser nog till att jag får mat och vad jag behöver. Min bank trodde att de haft en kamera monterad i bankomaten och på så sätt kommit över pinkoden. Tänk vad hemskt om detta händer en boende här och han saknar pengar hemma. Vet ej hur långt tid det tar få hit det till Thailand.

Var och skulle mata aporna i fredags morse, kan Ni tänka Er, kommunen har satt upp ett förbud att mata aporna, Tack ringde kommunen och frågade varför man gjort så och fick till svar att aporna springer ut på vägen och där kör en hel del bilar, "köper inte detta" har sett hur försiktiga de är och stannar oftast vid kanten av berget, nu struntade jag i förbudet denna gången då jag hade massor med bananer och kakor med mig och de stackars aporna kände ju igen vårt billjud och kom rusande direkt. Vågar ej mata dem i fortsättningen straffen här i Thailand är ju hårda om man gör något olagligt. Stackars mina vänner jag grät på hemvägen, de har ju verkligen blivit vänner med mig. Tack kommer ringa kommunen idag och berätta vad jag gjort med dem och höra om de inte kan göra ett undantag, men ej troligt.

Mitt ben börjar läkas nu, men fortfarande får jag åka dagligen till sjukhuset för kontroll och speciell rengöring, bad doktorn också titta på Tacks knä och han ville absolut hon skulle komma med mig och rengöra det, hon var lite sur på mig för jag berättade för doktorn men jag har sett att det inte såg bra ut.

Mer elände Ingolf har haft mycket ont i en tand längs in i kinden, han var hos tandläkaren i lördags(de har öppet alla dagar) och man var tvungen dra ut tanden, tandläkaren hade mycket bekymmer innan den kom ut, halva tanden brast och han fick mejsla ut den. Han har nu ont i såret efter detta. Tandläkarna här har totalt moderna utrustningar med röntgen och trevliga lokaler.

Ni ser det har då inte varit så rolig helg, men nu ser jag framåt igen allt detta är ju bara bagateller.

I dag ska jag unna mig gå till frissan och få håret tvättat och lagt, kostnaden för detta är endast 25 sv.kr. fantastiskt.

Läkarbesöken däremot har ju blivit ganska dyra för mig, har ju ingen försäkring(för gammal) och ingen subvention hemifrån. Bara hoppas man får ha hälsan och inte ska hamna på sjukhus. Känner mig i bra form trots allt detta som hänt, men mina apor de saknar jag och tårarna kommer ibland. Får väl ta hit aporna här.

Hade besök direkt efter vår vän flyttat av flickorna och deras mammor oj vad de var glada se mig igen och dricka kaffe, saft och äta hembakat. Ja nu behöver ja ju inte baka så mycket när jag ej kan ge aporna.

Berätta gärna mina vänner vad Ni själva hittat på i helgen, vädret?

Tack ska Ni ha också för alla kommentarer och gilla de har varit många och Ni gläder mig hoppas Ni gör så i fortsättningen med. Det är faktiskt Ni som inspirerar mig skriva i bloggen utan Er hade jag aldrig fortsatt med detta.

Såg mitt favoritlag i fotboll därhemma Mjällby bara spela 0-0 mot Gefle trots spelövertag, inte bra, men man är fortfarande obesegrade men skulle nog behövt en 3 poängare här.

Ska nu sätta mig en kort stund i solen på altanen med en bok och koppla bort allt som hänt innan det är dags ge oss av till Hua Hin och sjukhuset.

Önskar Er alla en riktigt trevlig måndag och Ni lovar mig garanterat Ni är rädda om Er så hörs vi i morgon.

Kramar till Er alla

Eva

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".