Cha-Am

"I natt vaknade vi alla av polissirener utanför huset"

Hej, god middag från Thailand!

Ja, det blev en senare rapport än vanligt idag, åkte till sjukhuset klockan 08.00 i morse och nu ville doktorn ta olika blodprover för att kolla mig ordentligt.

Mitt blodtryck var bra, blodsockret lite högt, men inget som behövde åtgärdas, däremot upptäckte man lite problem med njurarna, doktorn trodde det kunde komma från de tabletter jag äter efter jag haft bältros för länge sedan, ska också minska blodtryckstabletten från 10 mg till 5.

Fick också olika sprutor bl.a. en mot infektion i benet, samt olika nya sorters tabletter. Ja, benet har tydligen inte läkts som doktorn hopats på, ska ta nya prover på måndag och fortsätta med rengöringen varje dag. Känner mig inte alls sjuk och skulle egentligen vilja strunta i sjukhusbesöket men då blir Tack riktigt arg på mig, så jag får väl lyda.

Vi har lite mulet väder nu på efter middagen, men värmen fortsätter, är lite trött efter varit å sjukhuset en hel dag.

Tack ringde i går till kommunen talade med dem om vad jag gjort för aporna, de skulle ta upp detta i ett möte i ledningsgruppen och det lät inte som omöjligt ge mig dispens för mata dem en gång i veckan, då ska de få kakor bananer så de klarar sig hela veckan ut.

I natt vaknade vi allesammans av polissirener utanför huset, där stod säkert 10 polisbilar och en privatbil var omringad, i morse hörde vi på Tv att de stoppat en bil i Cha-Am som hade 3 kg narkotika och olika sorters skjutvapen, det var som att se en film med dessa polisbilar och sirener poliser med pistoler dragna.

Somnade dock om ganska fort.

Idag blir det en lugn dag för mig, ska faktiskt lägga mig vila en stund och det händer inte ofta, sen blir det till att börja baka lite igen, tack Linnea du inspirerade mig att börja igen.

Hinner inte med besöka Agda men Tack ska besöka vår vän och hälsar från mig med.Ringer dock Agda senare idag.

Ser att sommaren har kommit till Er därhemma och det gör mig så glad för Er skulle, en ljummen sommarkväll därhemma är bland det bästa som finns.

Talade i går också i telefon med en vän från Karlskrona som nu bor på äldreboende och hon vantrivs, då tänker jag på hur lyckligt lottad jag är som blir omhändertagen av Tack och Ingolf på detta sätt, annars hade det varit ålderdomshem för mig med i Sverige. Hoppas få vara frisk och kry, bävar för att något skulle hända mig så jag blev säng liggandes, men som sagt jag känner mig i toppform för att snart fylla 97 år. Många på sjukhuset frågade också Tack hur gammal jag var och alla trodde inte det var sant, verkligen trevligt höra.

Ja mina vänner tack för alla trevliga hälsningar som inspirerar mig berätta hur jag har det, utan Er skulle det inte bli något.

Ha nu en kanondag därhemma och Ni lovar mig vara rädda om Er och höra av Er på bloggen så hörs vi igen,

Kramar till alla

Eva

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".