1 av 2
2 av 2
Cha-Am

"Låt gubbarna ta dammsugaren"

Hej, godmorgon Sverige!

Ja otroligt nog åter en liten mulen dag och Ni ska tro att vi hade ett fruktansvärt åskväder i går igen, detta är helt onormalt för denna årstiden säger Tack, jag nästan gick och gömde mig när det mullrade blixtarna slog runt huset, stackars hundarna de gömde sig med.

Mitt ben är mycket bättre och såret är nu nästan helt läkt, var nog tur jag sa till om Tacks ben för det behandlar de mer noggrant än mitt nu. Ingolfs tandvärk fortsätter, han är faktiskt svullen ända upp till örat, imorgon har han tid hos tandläkaren.

I går åt jag något som jag aldrig ätit innan krabba som Tack lagat till,när jag såg dem levandes tänkte jag aldrig i livet jag äter detta, men oj det var ju riktigt gott och unnade mig ett glas rödvin tillsammans med Tack.

I dag känner jag att jag måste röra på mig litet så dammsugaren åker fram och jag ska rensa lite i trädgården, men de ser allt till att det inte blir för länge.

Jag hörde från Monica att det är pingst i helgen och mors dag på söndag, ja vid den tiden förra året satt jag ensam i min lägenhet, det får väl bli en liten tårta som Tack köper på söndag. Grattis förresten till alla på Mors Dag därhemma, hoppas Ni blir uppvaktade och bara kan sitta ha det gott, låt gubbarna ta dammsugaren.

Har nu bakat mandelmusslor i mängder så det ska räcka en hel vecka för mina vänner aporna, längtar riktigt tills onsdag då jag får träffa dem igen.

Hoppas NI på Radio Blekinge i morgonen får en trevlig fredag i Sölvesborg med mycket besök, ska allt lyssna på Er.

I dag ska vi också efter sjukhusbesöket åka köpa lite nya blommor som vissnat i trädgården, jag tror allt Ingolf gett för mycket vatten för det har ju regnat mycket och han vattnar ändå. Tack skäller på honom så nu slutar han säkert.

I helgen ska jag verkligen bara ta det lugnt med en bok jag håller på med, ska ju till doktorn på måndag för nya prover så bäst jag lyder de order jag fått.

Tänk att Ni fått sommar därhemma, inget är vackrare än en Svensk sommar det är då säkert. Hörde också att uteserveringarna öppnat, när min man levde tog vi ofta och åkte satt på en uteservering åt något gott, för mig blev det lite rödvin, men min man drack ingen alkohol.

Ja då dags sluta dammsuga för nu ropar Tack att vi ska köra till sjukhuset.

Ha en trevlig fredag och en riktigt trevlig pingst och mors dag helg alla, hoppas få rapporter från Er.

Många kramar till Er alla

Eva

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista