Cha-Am

"Jag tror jag måste fixa en 20-årig man till dig"

Hejsan, godmorgon Sverige!

Ja faktiskt en mulen dag till när jag vaknade upp vid 6-tiden, tydligen har Ni bättre väder därhemma, vilket gläder mig.

Helgen här har varit lugn utan några "strapatser", vilat mig inför besöket på sjukhuset idag och nya blodprov, mina vänner håll tummarna för mig att njurarna blivit bättre.

Ni ska tro jag längtar tills onsdag då jag får mata aporna, vi körde förbi berget då vi skulle köpa lite nya blommor, de kände igen motorljudet kom rusande nerför berget, kändes hemskt se dem bakom mig utan kunna göra något, men Ni ska tro jag har bakat dubbelt med mandelmusslor, brysselkex, så de har säkert för en vecka.

Vår vän som bodde här börjar få ett normalt liv, trivs jättebra i nya bostaden och idag ska Ingolf visa gamla huset för några Tyskar som är seriöst intresserade att köpa det. Huset är bra och vill man bo lite enskilt är detta ett toppenställe. Stor trädgård också. Vi är alla så glada för hennes skull, idag kommer hon på middag här jag ska laga biff med lök.

På tal om Ingolf var han hos tandläkaren i lördags, han har nu fått antibiotika mot inflammationen, hoppas det hjälper om det inte har gått över med värken på 4 dagar ska han tillbaka.

Ja nu har Ni firat pingst och Mors dag därhemma, hoppas Ni alla haft en underbar helg och "mammor" blivit uppassade, vill ha rapport snälla Ni skriv.

Noie fick sina glasögon sönderslagna i skolan. En annan pojke bråkade med honom och kallade honom för glasögonorm. Glasögonen kostar faktiskt 900:- här i Thailand, men vi måste ju köpa nya till honom, det blir i morgon då vi åker till Phetchaburi där de har en duktig ögonläkare.

Ja faktiskt är jag glad jag har bra syn ännu och kan läsa tidningen utan glasögon vilket tydligen är helt unikt vid mina år. Tack skojade i går (hon måste läsa med glasögon) "Farmor jag tror jag måste fixa en 20-årig man till dig", men tänk så lyckligt liv jag hade vid min man och jag tänker varje dag på honom.

Får också rapporter från Killi från Sverige som bor i Thailand och nu med sin man reser genom hela Thailand till Laos, en jätteresa, men allt har gått bra och hon berättar om vackra upplevelser, Killi ta det lugnt ha det gott.

Ja också tack till Er alla för många många svar på bloggen, om Ni visste vad Ni gör mig glad, utan Er som jag sagt skulle jag aldrig orkat fortsätta blogga, så jag hoppas Ni fortsätter stötta mig.

Vill också ge beröm till Radio blekinge för ett verkligt fint program i fredags, vi var 6 svenskar här och lyssnade på Er.

Ingolf måste idag också fixa en reparatrör till grinden till huset efter allt regn går det knappt få upp den och den väger säkert 50 kg, tänk jag hade ändå lärt mig få upp den tidigare. Ja, säkert ska jag klara det igen.

Ni måste snälla Ni som badat berätta om temperaturen i vattnet därhemma, när jag bodde på Långö gick jag varje morgon före 6 och tog mig ett dopp, jag måste erkänna ibland saknar jag detta, men jag har det ju oförskämt bra här.

Poliserna här är otroligt duktiga ser varje dag från Tv (Tack översätter) hur man tar banditer, narkotikalangare, bil motorcykel tjuvar.

Ja nu är det dags att åka till sjukhuset, önskar Er alla en toppenmåndag och Ni är rädda om Er, lovar mig skriva idag igen, blir så glad för varje inlägg på bloggen.

Många stora varma kramar

Eva

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista