Foto:Privat
Cha-am

"I går hade vi en jättestor orm inne i trädgården"

Hejsan, godmorgon till Er alla runt om i världen!

Måndag, strålande solsken och riktigt varmt, har varit fint väder hela helgen utan en droppe regn.

I lördag och söndags tog jag trots allt emot besök av både thailändare och svenskar som jag inte träffat tidigare.

De blev förskräckta när de såg mig totalt blåslagen i ansikten, ja det är som någon boxare hade knockat mig i 12:e ronden. Men det går över, "allting ordnar sig".

På tal om sport, otroligt vilken lön de gav Zlatan i Paris, nu får han verkligen bevisa vad han kan den grabben.

Ja jag överansträngde mig nog i helgen för i natt har jag varit uppe och spytt flera gånger, trodde nog jag var bättre än vad jag var, det var en ordentlig smäll och kanske fick jag en liten hjärnskakning med, får bli en totalt lugn dag idag, måndag.

Ingolf har tid i morgon i Bangkok på det största sjukhus de har i Thailand, nu ska han väl äntligen få den hjälp han skulle haft för länge sedan. Som jag sagt tidigare han gnäller inte ofta.

Tack lagade 4 olika rätters mat i helgen till besökarna, så jag behövde inte stå vid spisen en minut, bara koka kaffe efter maten. Hon är jätteduktig på att laga mat, kan laga allt, till och med husmanskost nu.

I går hade vi en jättestor orm inne i trädgården, fråga om jag sprang in fort. Ingolf tog en käpp och tog ut ormen, jag var arg på honom att han inte dödade den. Annars är här aldrig några ormar, vet ej varför denna skulle komma hit.

Ser att vädret skiftar därhemma av rapporterna och Du K...... vad gulligt att baka sandkakor till dottern, hoppas Ni har det gott ihop idag måndag med.

De flesta av Er har väl semester förutom Ni som har "ständig" semester. Ta nu vara på varje dag, njut, vila, hitta på roliga saker som Ni längtat efter.

Ja i går hade vi avbrott på internet här i 5 timmar, felet var tydligen utanför vårt hus för de kom från den internetleverantör vi har och klättrade upp i stolparna här och grejade och sen kom det tillbaks igen.

Hade också roligt åt Noie han skulle klippa sig och då sa han "farmor du kan följa med, kanske har de lite extra hår de kan montera på dig", ja det är klart man har ju inte samma hår kvar som när man var 20, men det är totalt ointressant, det bästa är kunna stiga upp varje morgon och vara frisk (även om jag inte är det idag).

Så fort jag blivit bra och Ingolf med ska vi kontakta Jan på Aftonbladet, har lovat honom åka till bron över floden kwai, ta tåget över bron, där är så sagolikt vackert att jag vill uppleva det en gång till i mitt liv.

Vet Ni mina vänner jag längtar till varje morgon jag kan läsa Era rapporter från olika håll, Ni förlänger säkert mitt liv med Era Svar. Lite avundsjuk på Dig Regina i Grebbestad och dessa vackra berg hav och fiske. Njut ha det bra.

Noie åker en ny buss nu och han kommer hem en halvtimme tidigare varje dag, skönt för honom, för de har verkligen mycket läxor med sig hem här i Thailand. Helt annat än Sverige.

Ja det får bli en kort rapport från Thailand idag men i morgon en desto längre.

Ha det bra alla, ta vara på dagen och Er och hoppas få svara många många i morgon.

Kramar till Er alla

Eva

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista