Cha-am

"Doktorn beordrade mig viloläge och ta det lugnt i tre dagar"

Hejsan på Er alla var Ni nu befinner Er.

Solen lyser idag med men ej så varmt som tidigare dagar.

Tack tjatade på mig i går och tog mig till sjukhuset, där gick en doktor igenom mig och konstaterade att jag fått en lätt hjärnskakning, han ordinerade också salva mot de skrapsår jag fått.

Han trodde blåmärken i ansiktet skulle gå över på en vecka till. Beordrade mig viloläge och ta det lugnt i tre dagar. Tack ser allt till att jag lyder detta för hon låter mig ej gå ut i trädgården ens.

Ser fortfarande denna orm som vi hade i trädgården svart i färgen och nu har jag fått reda på att den är mycket giftig, hoppas under resten av min levnadstid slippa se ormar mer.

Får positiva rapporter lite runt om i landet om bra väder, jag gläds med Er och njut nu av sommaren - den är trots allt kort. Men tydligen sken ej solen på Veronica i Stockholmstrakten.

När jag kom hem stod här 2 finska par och ville hälsa, jag skulle ju egentligen vila, men lät dem komma in och dricka kaffe, prata. De pratade finlandssvenska och min hörsel är ju inte den bästa, så det blev nog en hel del missförstånd. Men de stannade 2 timmar och ville komma åter för att hälsa innan de åker hem. Jag skall väl vara bättre då, så de är välkomna åter.

Faktiskt kom ett svenskt tidigare okänt par också, men då sa Tack ifrån att jag drabbats av hjärnskakning och bad de vänligt komma tillbaka nästa vecka, de skulle göra så. Här är mycket turister just nu och faktiskt många svenskar som väl inte trodde på någon sommar därhemma?

I morgon skulle jag ju åka till mina vänner aporna men det låter Tack mig inte göra, får väl ta en taxi - skojar. Det som är bakat får vänta tills nästkommande onsdag, hoppas de ej svälter nu bara. Saknar dem faktiskt.

Ja Ni är många som i all välmening tjatat att jag ska ta det lite lugnare, inser nu att Ni har totalt rätt, i fortsättningen ska jag allt lära mig att jag inte är 20 år längre. Det får bara bli korta stunder i trädgårdsskötseln och lite bakning sedan bok och tv och ta det lugnt.

Ja på tal om idrott, snart börjar ju olympiaden och då kommer jag sitta som klistrad framför TV:n, trots det sänds om nätterna. Får väl sova ut på förmiddagarna, kanske blir det inte varje natt, men om några svenskar tävlar då finns jag där och hejar håller tummarna.

Ni är många som skriver till mig och vill jag ska berätta hur det gick till när jag åkte till Thailand och vad som hänt sen jag kom hit. Ok i morgon ska jag försöka göra en sammanställning över hur allt gick till och vad jag upplevt här, till Er som följt mig från början kanske det blir tjatigt men tror nog mina vänner Ni står ut med det också.

I går åt vi Pirkkos ärtsoppa med fläsklägg, Ni kan inte ana vad gott det är, finns ju ej att få tag i här. Saknade bara knäckebrödet.

Nu kommer Tack och tjatar på mig att jag ska gå och lägga mig en stund, känner av lite huvudvärk så kanske bäst lyda doktorn och henne.

Men Ni slipper mig ej för bloggen vill jag trots dessa "små" krämpor ändå sända och följer varje ord Ni skriver i retur. Tack alla vänner, Ni är bara för underbara!

I dag är Ingolf på väg till Bangkok, nu hoppas jag han hittar en specialist där som kan finna felet, måste ha varit fruktansvärt gått med denna ständiga värk i månader.

Nu önskar jag Er alla en riktigt fin sommardag och njut ta vara på dagen, i morgon vet vi inget, många varma kramar till Er alla

Eva

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista