Foto:Privat
Cha-am

"Om ni bara visste vad vi njöt av knäckebröd igår kväll"

Hej godmorgon kära vänner var Ni än befinner Er!

Solen lyser från en klar himmel,lagom varmt på morgonen. Det blev gröt och bananer till frukost idag.

Var i går i Lagun och jag badade också, det var jätteskönt säkert 27-28 grader i vattnet så man kunde vara i en bra stund, underbart. Där var inget folk alls, inte många turister här nu.

Väl hemma satte jag mig i min favoritfåtölj och läste en bok, jag hörde ej när Yvonne och Leif var här för att hälsa på, men kan Ni tänka Er när jag kom ut till grinden hängde där en kasse med knäckebröd, kaffe, godis. Om Ni bara visste vad vi njöt åt knäckebröd i går kväll, det är 1 år sen jag smakade det senast. Jag är ledsen Yvonne Leif jag ej hörde Er, min hörsel är ej den bästa. Var bor Ni när Ni är här? och jag hoppas få se Er innan Ni åker hem 22/8. Än en gång tack till Er. Ja godiset var populär hos en ung man här i huset.

Tack alla också för kommentarer på bloggen, förlåt det ej kom svar till var och en idag ska göra detta senare, håller på med bakning som ska bli färdig innan jag ger mig av till mina favoriter aporna. Monica tack för Din information den lugnade ner hela familjen inklusive Ingolf som sänder en extra hälsning och tack till Dig.

Såg också på Tv idag här när den olympiska truppen kom hem, en boxare hade fått silvermedalj och kan Ni tänka Er på flygplatsen mötte olika företag upp och en företagare gav honom en väska med tio miljoner bath, de visade pengarna i väskan direkt på Tv, andra företag har gett honom lika mycket. Man kan tycka detta är vansinne med tanke på all fattigdom här finns i Thailand. Nu är detta en rik ung man. Kunde räckt till mat åt många som saknar det här.

Har redan varit i full fart i trädgården och gräset var jättehögt och nu hade det torkat upp så jag kunde klippa det, men det var lite jobbigt, men skönt med motion. Ja efter det ska jag ta det lugnt tills vi åker till berget och aporna.

I går var Kjelle här och hälsade på, det blev mandelmusslor och öl. Nu hade jag ju svenskt kaffe men han valde en öl i stället. Lite komiskt faktiskt men oj vad vanligt det är bland turisterna med en öl på morgonen.

Tack var på bilverkstaden för att kontrollera hur mycket det kostade laga skärmen på bilen, endast 2000 bth ,ungefär 450 sv.kr. alltså jättebilligt och då lackar de den också. Hon får lämna den i nästa vecka 2 dagar. Men nu lånar hon ej ut bilen mer säger hon.

Jag talade också med min andra son Gösta, han är tillbaks i Norge igen och arbetar, han mådde toppen precis som jag gör. Det blir inte så ofta vi har kontakt då det är jättedyrt ringa och han har bara mobil.

Ser att vädret skiftar på många håll därhemma, en del har sol en del har regn, berätta gärna mer om hur Ni har det.

Ja nu börjar väl skolorna denna veckan? Tack går varje dag och väntar att läraren ska komma på besök, Noie sa till Ingolf igår "säg inget till mamma men jag har gjort som du gjorde och sagt mamma vill du kommer hälsar på". I går var nog första dagen på månader han var läxfri, överlycklig kunde sitta på sitt rum spela spel på datorn och titta på barnprogram på TV.

Ja hemma närmar sig hösten sakta men säkert, men det kan vara en otroligt vacker tid om vädret bara vill vara bra.

Man ringde från TV ville komma hit och göra en intervju när jag fyller 97 och höra hur året varit i Thailand, men som jag sagt innan jag ger inga fler intervjuer och tycker faktiskt det blivit överdrivet om min person, fortfarande är jag bara gamla vanliga Eva som jag hoppas är samma person som när jag bodde i Sverige, Nej födelsedagen får firas med familjen, ingen höjdare föresten fylla år nu, man vet ju att det oundvikliga slutet kommer närmare och närmare, men oj nu gnäller jag igen, är ju frisk rask kry och "allting ordnar sig".

Senare idag åker jag med Tack till matmarknaden, jag tycker det är så skoj gå där bland alla stånden, dessutom köper jag alltid bananer, apelsiner de är så goda. Väntar bara på att vår bananer här på träden ska bli färdiga med, de är små och söta mums.

Ser också att en hel del av Er plockat svamp, är det gott om svamp därhemma i år??

Nu vill jag önska Er den bästa dag som tänkas kan och lova var rädd om Er och så glöm ej kommentera på bloggen, alltid dagens höjdpunkt för mig läsa från Er.

Varma kramar i mängder till Er alla

Eva 96

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".