10 kilo bananer tar slut på ett nafs. Foto: Privat.
Cha-am

"På lördag ska jag smaka lite starkare saker"

Hej, godmorgon mina vänner vart Ni än befinner Er.

En underbar morgon med klar sol men ej så varmt, det blev stekt ägg bröd till frukost idag.

Ja, igår var det högtidstund igen, aporna fick sina mandelmusslor och bananer. Nu är alla aporna här igen verkar det som, fattar ej vad som hände den gången det bara kom lite apor.

Sedan lovade jag ju äta thaimat i går och gjorde så, det blev ris blandat med räkor, olika grönsaker vissa som jag aldrig ätit innan, röd grön paprika. Måste verkligen erkänna att detta smakade riktigt gott, till detta kom Tack med 1 glas rödvin. På lördag ska jag smaka lite starkare saker nu har jag blivit nyfiken på Thai maten. Får försöka övertala Ingolf smaka med, säkert är detta nyttig mat med allt "grönt" de har i.

I dag är det så varmt att vi måste åka till Lagun för att få lite härlig svalka och kanske tar jag ett dopp också vi får se. Vill vara lite försiktig med njurarna tills nästa veckas sjukhusbesök.

Veronica tack för födelsedagshälsningen det var jättegulligt av dig, men det är först på måndag jag blir 97 år. Tack till Er alla också för underbara kommentarer och berättelser. Extra kul med rapporten från Finland också.

Ser att en del har fint väder medan det regnar hos andra, ja hösten är ju sakta men säkert på väg. Berätta hur Ni har det vädermässigt med.

Njöt i morse vid frukosten av de nya blommorna i vattenfallet, det blev så vackert.

I morse kom också det polisbefäl jag berättat om tidigare i samband med bevakningen och drack svenskt kaffe (tack Pirkko, Gunilla). Han älskade kaffet jag hade lite hembakat till, han var här säkert en timme.

Just nu har vi problem med vattnet här, vi har ytterst lite vatten, måste vara något fel på ledningen från kommunen, de brukar fixa detta ganska snabbt. Tur det var vatten så Noie kunde duscha innan han åkte till skolan, ja det är allt lite skillnad mot Sverige när det gäller el, vatten, elledningarna hänger ju i luften här och jag fattar ej att det kan fungera som det gör.

Man ser också hur ärliga de flesta Thailändare är, Noie tappade 50 bth i förgår i bussen, i går kom busschauffören och gav honom detta efter fråga alla vem som tappat pengar.

Idag ska jag allt ut klippa lite buskar, rensa bland blommorna och ge dem gödning, här behövs så lite gödning för sol vatten gör blommorna växer ändå.

Det skott som kommit från det mangoträd som åskan tog, växer så det knakar är säkert över 1 meter redan, nästa år kommer där nog nya mango med?

Såg på TV från Thailand från sjukhuset otäcka bilder, en man hade hällt bensin över sin fru och tänt på hon har brännskador över allt och ligger med bandage över såväl ansikte som kropp, hålls vid liv av en respirator, hur kan man göra något sådant frågar man sig.

Flera dödsskjutningar har också inträffat och en son till en politiker blev bl.a. nerskjuten och dödad i bilen.

Ja jag läser förstås också hur våldet har trappats upp därhemma, riktigt otäckt tycker jag allt.

Tacka vet jag lugna Lagun där man kan njuta av fantastisk utsikt härligt hav och fina pooler, här känner man frid där man sitter och inget folk nu när turisterna åkte hem.

Tack har nu beställt en större tårta tills måndag för det ser ut komma ganska mycket folk hit, jag får väl acceptera detta och efter måndag är det som vanligt igen bara det man usch, är ett år äldre.

I går åkte Tack och Noie till marknaden, hon köpte bl.a. ett par nya skor till mig att ha i trädgården. Den lilla hunden har ju bitit sönder de gamla jag gillade, han har föresten nu slutat bita i skorna, skönt.

En lite kort rapport idag, men snart får Ni berättelser om vår planerade utflykt och vad vi kommer uppleva se.

Ha nu en riktigt skön trevlig torsdag och Ni är som vanligt rädda om Er och glöm mig ej skriva så jag har mycket att läsa och glädjas åt.

Varma kramar till Er alla

Eva

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".