Cha-Am

"Försöker ta vara på varje sekund"

Hej godmorgon mina kära vänner vart i världen Ni än befinner Er !

Varmare och varmare för varje dag nu, men jag läser också med bävan hur kallt det är därhemma, förkylning väntar säkert vid hemkomsten.

Tycker ej heller om denna långa hemresa, från Cha-am tills vi kommer till Karlskrona blir det 17 timmar.

Tack kära vänner för Era svar, jag ser ut att ha glömt svara någon men det är ej med vilja, kan ej hitta vem jag glömt bort svara.

Ja nu är det snart dags ge mig av till aporna, usch det är med oro jag åker dit och hoppas slippa se fler döda, känns också vemodigt veta jag aldrig mer kommer se dem.

Men jag försöker ta vara på varje sekund nu och njuter av allt här jag lärt mig älska och tycka om.

Hade besök av Gunnar i går, han har också efter många år här nu sökt lägenhet i Sverige och om han får den flyttar han, men han kommer vistas här några månader varje år.

Flera flera har hälsat på och önskar mig lycklig resa, det har fällts många tårar av gamla Eva ska Ni tro.

Tack kom hem med vår biljetter igår från flygplatsen, hon var rejält trött, åkte klockan 09.00 och kom hem 19.00, men hon klagar aldrig denna flicka.

Noie gör inget annat än talar om Sverige, jag får berätta saker hela tiden, han förstår ej hur kallt det är, han har ju aldrig upplevt kyla, men tror säkert han vänjer sig fort, får nya kompisar och lär sig svenska fort. Tack har ju varit i Sverige innan då de hälsade på mig, men det var i augusti och varma dagar, men hon älskade vad hon såg av Sverige, rent, vackert, mycket affärer för mat och annat.

Däremot förstår hon ej att man måste gå till doktorn för att få vissa mediciner, här finns ju allt direkt på apoteken och ofta är det en utbildad läkare som finns bakom disken.

Jag vilar mig mycket med och sover en hel del på dagarna, gäller ju samla krafter inför denna långa hemfärd.

Ja min kära vänner nu vill jag önska Er en toppenfin dag och Ni lovar som vanligt att vara rädda om Er!

Sen glöm ej skriv, vill ha många svar så jag har att göra och slipper tänka så mycket på att jag snart åker från detta.

Varma kramar till Er alla mina kära vänner

Eva

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".