Cha-Am

"Nu är det dags för apberget"

Hej, godmorgon mina kära vänner vart i världen Ni än befinner Er!

Det blir bara varmare och varmare för varje dag som går, förra året vid denna tiden var det ej alls så varmt som nu.

Ja idag är det veckans höjdpunkt igen, har bakat ordentligt och mycket bananer har jag med mig till aporna, nu hoppas jag slippa se fler döda i dikena, det är hemska syner.

Hade många trevliga besök i går igen, känns så tråkigt att säga adjö till alla vännerna.

Ser att det är oväder i söder, ingen rolig läsning, kan bara hålla tummarna för att det är lite bättre när vi nu landar. Såg bilder från Aftonbladet hur en bandvagn tog sig fram med hemtjänstpersonal till gamla som sitter isolerade och behöver medicin och annat, det var ett hemskt väder.

Tack skulle ha åkt till Bangkok idag för att försöka hitta en jacka till mig, men hon väntar tills i morgon för en väninna ville följa med, de åker buss, minibussar går varje halvtimme till Bangkok. Turen tar högst 3 timmar med buss.

Fick telefonsamtal från en vän Roine, som  bor här 3-4 månader varje år, han har nu bokat en ny resa i oktober och med det nya norska bolaget som kommer flyga till Bangkok, kan Ni tänka Er han betalar bara 2500:- för biljetten, dessa platser blir fullbokade direkt och ställer säkert konkurrenskrav på Thai Airway som tar ungefär 7.000:- för en enkelbiljett från Bangkok.

Efter aporna ska jag faktiskt ta en bok njuta lite av solen även om det är varmt sitta ute, det blir dock högst 1 timme i solen.

I kväll åker Noie och Tack till den stora onsdagsmarknaden. Noie bara talar om Sverige, jag är säker på han kommer trivas, är ju en glad kille som har lätt att få kompisar. Mössan bär han här med ibland och vi skrattar åt honom, han säger då "jag måste ju lära mig ha mössa fattar Ni ej det".

Tack mina kära vänner för Era svar, blir så glad att få svara Er och läsa allt trevligt Ni skriver, fortsätt skriv är Ni gulliga.

Ja nu är det dags ge oss av till apberget.

Ha en riktigt bra dag alla och var rädda om Er,

Varma kramar till Er alla

Er vän

Eva

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".