Karlskrona

"Tror han drack upp allt de hade på planet"

Hej mina kära vänner vart i världen Ni än befinner Er ! 

Ja idag är det precis en vecka sen  v i lämnade underbara Thailand, kl 1900 satte vi oss i bilen för att åka till Bangkok och flygplatsen. Kan Ni tänka Er den gamla hunden tittade länge på oss när vi bar ut våra resväskor och sen sprang han ut och kom inte hem innan jag åkte. Ni ska tro jag fällde tårar hela vägen till Bangkok.

Ok, väl på flygplatsen var det lång lång kö för incheckning, men Tack gick förbi hela kön och ordnade så jag och Ingolf fick förtur och en rullstol till mig.

Det var oerhört långt att gå till flyget, vi fick sitta vänta i 3 timmar innan vi fick komma ombord. Väl inne på flygplanet var det ju ingen återvändo. Tyvärr hamnade vi bredvid en som drack hela tiden och pratade och pratade hela natten. Tror han drack upp allt de hade på planet.

Klockan 7.25 landade vi så i Köpenhamn, oj oj vad vi frös,Ingolf skakade tänder. Så var det då dags hämta väskorna, detta gick ganska snabbt faktiskt vi hade ju rullstolshjälp även i Köpenhamn och han tog väskorna från bandet.

I ankomsthallen väntade så underbara Helena från Sveriges Radio Blekinge (hej Helena) samt vår riktigt goda vän Mia med taxi stort tack till Dig Mia.

Så kom vi då fram till Karlskrona och vår lägenhet. Men det var ingen rolig syn som mötte oss där, allt låg huller om buller och sängarna var ej monterade.

Vi skulle få hjälp i veckan med detta, men den snickare som kom var så berusad så han kunde inte göra något. Ett rop om hjälp här finns det någon teknisk person i Karlsrona som kan hjälpa oss med sängarna och hänga upp Tv:n på väggen så hör av Er till Radio Blekinge så förmedlar de Ert telefonnummer.

Ja när jag låg på madrassen på golvet ramlade jag av och bröt nyckelbenet, har väldigt ont och är blåslagen, ser ut som jag varit i boxningsringen igen. Tydligen hör det till att det skall hända mig något i samband med dessa resor.

Tack kära vänner för Ni fortsatt skriva till mig och ej glömt bort mig. Nu fungerar internet och telefonen igen, kan Ni tänka Er otekniska Ingolf lyckades montera modemet, men det tog nog tre dagar ha ha.

I dag måste jag åka till Skattemyndigheten och Försäkringskassan så jag blir inskriven igen och får pension och rätt till sjukvård här hemma. Har inte orkat tidigare i veckan för värken och har också haft feber.

Lägenheten vi fick är ok även om vi framfört lite önskemål om ändringar. Vi skickade två lådor med saker och faktiskt kom de fram efter en vecka vilket är snabbt från Thailand. Kära Veronica kan Du tänka Dig Ingolf tog på sig dina "strumpor" utan gnäll, tack skall du ha.

Tur man har en bok att läsa när man nu varken har tv eller radio, kan således ej lyssna på morgonen. Ja mina kära vänner jag hoppas Ni har det gott och att Ni kan njuta lite av den vårsol som ibland dyker upp.

Nu slipper Ni mej ej mer utan bloggen fortsätter som vanligt .även om rapporten kommer från Sverige. En riktigt fin dag till Er alla och hoppas Ni också får en avkopplande helg med mycket sol. Är så glad glad kunna skriva till Er igen.

Er vän för evigt, Eva

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".