Eva Bergdahl på flygplatsen i Köpenhamn. Foto: Helena Gustafsson/SR.
Karlskrona

"Inte Thailandsväder precis"

Hejsan och godmorgon mina kära vänner vart i världen Ni än befinner Er !

Ja i går hade vi ju litet av vår här i Karlskrona, var ute på balkongen en stund men frös faktiskt, inte Thailandsväder precis, men skönt att våren är på gång, det är en vacker tid här hemma. Hoppas det var sol på alla platser runt om i Sverige med?

Jag vill också säga TACK för alla svar från Er mina vänner, Ni anar inte vad glad Ni gör mig att få läsa och svara Er, Ni gör livet lättare att leva med Era inlägg.

Nyckelbenet värker ordentligt men snart skall väl även denna krämpa vara ett minne blott.

Jag har sovit gott i min säng, oj vilken skillnad mot att ligga på golvet, jag höll ju aldrig på att komma upp därifrån. Ingolf sover dåligt, han vaknar nästan exakt kl 0200 varje natt. Tio år i Thailand med tidsskillnad på 5-6 timmar sätter sina spår det märks. 

Ja tänk ändå vad snälla medmänniskor det finns, tänker på Thore som monterade sängarna tillsammans med sin fru och nu ringde han och sa att han fixat en som kanske kan sätta upp tv:n på väggen. Såna människor skulle vi ha flera av.

En underbar dam (vill ej nämna namn då jag ej frågat om jag fick nämna det) ringde också och sa att hennes bror avlidit, beklagar detta, och där fanns säkert saker som vi kunde ha nytta av, bl.a. köksbord som vi ännu ej har och mycket annat. Vårt varma tack till Dig, vi ses i veckan.

Tack längtar nu efter att återförenas med övriga familjen, Noie saknar sin pappa, hoppas på något sätt vi kan få ihop pengar till hennes resa? Inte klokt att det skall kosta nästan 10.000- och då är det ändå ett Thailändskt flygbolag Det är mycket billigare från Sverige, något måste vara galet.

Vet ej Mia om jag sa tack till Dig för skjutsen och tack till den ägare av Zon Taxi som lånade ut sin bil. Mia Du visar att du är en verkligt god vän med hjärtat på rätt ställe, hoppas vi ses nästa vecka.

Ni ska tro jag fått många trevliga email och telefonsamtal med välkommen hem igen, värmer en gammal tants hjärta.

I dag ska jag om armen nu ej krånglar faktiskt ta mig en promenad i området, har ju ej varit ute sen jag kom hem, detta går inte är ju van greja i trädgård och annat från Thailand. Går ej sitta inne och bli en stugsittare, ha ha.

Vad har Ni i övrigt hittat på i helgen, berätta och hoppas Ni kommer med rapporter att solen varit framme och Ni varit ute och njutit fått lite röda näsor. Min solbränna börjar nu försvinna så det är dags att vara ute lite mer.

Annars är väl lägenheten helt ok , vi har klagat på en del saker bl.a. spisen som är gammal och jag som älskar att baka kan ej göra detta. De kommer från hyresvärden och tittar på detta och jag hoppas allt det blir en ny spis. Tyvärr finns här ju inga apor att baka till, tänker mycket på dem och mina hundar, de är kvar hos Tack, men i veckan måste hon köra dem till sin syster som tar hand om dem.

Ja nu hoppas jag på lika många svar som från fredagens blogg och Ni lovar gamla jag, att Ni är rädda om Er och har det bra.

Tusentals kramar till Er alla mina vänner

Er Eva

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista