Eva Bergdahls blogg

"Dansa har jag alltid älskat"

Hej mina kära vänner vart i världen Ni än befinner Er!

Ja någon promenad blev det ej i går, oj vad kallt det blåste här i Karlskrona. Ser däremot ut att vara promenadväder idag så nu får jag ta mig i kragen ge mig ut. Problemet är när jag ska dra någon tröja eller jacka över armen då värker det ordentligt i axeln, kanske måste jag trots allt om det ej läker gå till doktorn, det kan ju ha läkt fel?

Tack till Er min kära vänner för alla trevlig och positiva svar, mitt humör åker i topp varje gång jag läser och får svara Er. Här har jag ju ingen trädgård att greja i och ingen gräsmatta och träd som ska ansas så det är så skönt ha Er.

Tack skickar email varje dag och vill komma, men f. n. är det omöjligt ur ekonomiskt synpunkt, men hoppas även detta på något sätt ska ordna sig. Gilda tack för Du påminde mig om Tacks arbetstillstånd, men jag har glömt skriva att hon har permanent uppehålls-och arbetstillstånd.

Ja tack vare Er goda medmänniskor har vi nog snart lägenheten i ordning, tänk ingen av dem jag gav bort mina möbler till när jag flyttade från Karlskrona har hört av sig, jag hade faktiskt ett ganska snyggt hem efter alla åren.

I går var Thore här med den som skulle försöka hjälpa oss få upp tv:n, tänk han bodde ovanför oss, det finns en våning till i huset, vi bor ju på 4:e våningen. Han hade ej tid i går, men jag hoppas han kommer idag istället.

Tack berättade också att det är otroligt med folk i Cha Am nu, det firas ju nyår där nu och Ni ska tro de vet allt hur det firas. Noie är lycklig, han sprutar vatten med vattenslangen på alla som kör förbi, de kastar isvatten tillbaka från tunnor i pick up bilarna över honom.

Det har varit 5 dagar med helgdagar och det mesta stängt i samband med detta firande. Men han tjatar hela tiden "när ska vi åka". Dessutom kan Ni tänka Er det regnade igår i Cha Am, det är verkligen ovanligt i april, måste varit skönt med tanke på den hetta som råder i april. Årets varmaste månad.

När jag skriver om Cha Am kommer tankarna och minnena starkt tillbaka, saknaden är stor, men jag skall ej klaga har det ju bra här med och snart kommer jag bara minnas tiden i Thailand som det positivaste i mitt liv. Tittar på kort och skrattar åt mycket jag sett och upplevt.

Sover nu som en stock hela nätterna så för mig är tidsomställningen över nu, men Ingolf vaknar fortfarande vid 2-tiden varje natt och kan ej somna om, men snart sover han också. Tror nog han tänker mycket på sin familj och oroar sig över sin familj. Men jag måste ändå berömma honom, han klagar aldrig över något.

Måste idag också ansöka om färdtjänst, då kan vi ju lättare åka handla och annat, som det är nu går Ingolf till bussen  när vi ska handla mat och andra saker. I färdtjänstbilen får man ju ha med sig en medhjälpare också.

Talade också med vår "taxichaufför" Mia och hon kommer upp hälsar på i veckan, men alla som ska hälsa på måste ringa på telefonen först för här är ytterdörren stängd och man måste öppna den med ett kitt utifrån. Både bra och dåligt detta.

Har också fått många mail från Thailand med hälsningar, kul att de ej glömt denna gamla tant, många skriver att de saknar när jag satt med min hatt utanför huset på en stol och de kunde stanna och prata med mig. 

Ser genom balkongfönstren att Polenfärjan lagt till, det är populärt att åka denna båt och många lastbilar åker ju över med saker också.

Kanske får jag ta en tur när Tack kommer och dansa litet, kanske det finns någon "gammal gubbe" som bjuder upp mig, skojar lite, Men dansa har jag alltid älskat. Min man kunde knappt ta ett danssteg.

Saknar "Reg" och Jonas, Ni har väl ej blivit sjuka?

Alla mina kära vänner hoppas vårsolen lyser på Er med och att Ni som har möjlighet ut i naturen njut av våren, titta efter vitsippor och annat, visst är detta något speciellt med.

Ha det riktigt gott idag och Ni lovar vara rädda om Er

Kramar till Er alla från vännen

Eva 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista