Ingrid Marklund

Fikar sig från by till by. Med eller utan mikrofon är det kaffepausen denna viddernas drottning har för synen. Ute i länet hittar hon berättelserna och nyheterna du inte hör någon annanstans.

Vill du kontakta Ingrid?
ingrid.marklund@sr.se

***

Varför blev det radio för dig?
Mitt allra första jobb som journalist var på radion i Sundsvall, och under mina 37 år som reporter har jag jobbat med tidningar och TV - men då och då återvänt till radion. Jag gillar att radion ger så stor plats åt människors röster. Det finns inget som går upp emot att höra folk prata om sånt de känner för!

Varför ska man lyssna till Lyssna?
Därför att jag möter så många intressanta människor och är med om så mycket spännande och kul på mina reportageresor runt om i länet. Förhoppningsvis lyckas jag förmedla en del till dig som lyssnar på radion...

Vem skulle du helst vilja intervjua?
Krishnammal Jagannathan, en gammal indisk kvinna som började kämpa mot fattigdomen tillsammans med Gandhi på 40-talet - och hon har fortsatt hela tiden sedan dess, helt outtröttligt. En fråga till henne: Hur ska man få fler människor att orka engagera sig som du?

Vad gör du helst på fritiden?
Är ute. I skogen, på fjället eller bara hemma på gården och skrotar. Fikar vid köksbordet.

Om du inte jobbat på SR Jämtland - var hade man hittat dig då?
 Kanske som fårfarmare på min gård i Västerbotten.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".