Slalom firar 75 år i Sverige

090320
Nyttigare skolmat, veckans Glada Nyheter, vår musikaliska panel tycker om nya låtar också hör du Fabian vars mormors far var den som införde slalomåkning i Sverige för 75 år sedan. Lyssna! 

Skolmaten ska bli nyttigare
Ett nytt lagförslag ska se till att skolmaten förblir gratis och blir mer näringsriktig. I länet pågår flera utredningar och projekt för att utveckla skolmaten. Snart är utredningen för Östersunds kommun färdig och i Strömsund ska man precis starta. Lyssna gjorde en egen utredning om skolmaten - på skolgården. 

Svensk utförsåkning 75 år ska firas!
I morgon åker Fabian Rimfors till St Anton am Arlberg för att fira jubileum för svensk slalom. Hans mormors far, gymnastikdirektören Olle Rimfors från Östersund och Åre, lärde sig tekniken och tog med hem till Sverige.

Nya låtar testas på musikalisk trio
Anna Lundström, Lena Bengtsson och Stefan Hanberg - tre musik-intresserade personer som tycker om nya låtar i panelen där frågan är; Hit eller inte?

Lyssna - vi presenterar veckans glada nyheter!
Så här i slutet av veckan kan det vara skönt att konstatera att det hände en hel del bra också! 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".