Kajsa Kling i sin studentetta i Östersund. Foto Ingrid Marklund 090414

Skidess tränar redan för nästa vinter

090414

Hör skidhoppet som redan nu tränar inför nästa vinter.
En kyrkvaktmästares vardag och så hör du polischefen om rånet i Åre.


Skidhopp
Är hon vår nästa stora alpina stjärna? Ja, hon är i alla fall på god väg, 20-åriga Kajsa Kling från Åre som har tagit sig in i alpina landslaget och drömmer om OS redan nästa år. Den här säsongen har det gått riktigt, riktigt bra för henne. Ingrid Marklund träffade henne en vilodag i studentettan i Östersund:


En kyrkvaktmästares vardag

Arbetet kring begravningar och att ta hand om kistor är en del av en kyrkvaktmästares vardag. Kennet Lindström är kyrkogårdsföreståndare i Lit. Han har jobbat i 27 år och varit med om över tusen begravningar. Vi möter honom när dom anhöriga lämnat kyrkan för kaffe i sockenstugan, kistan har tagits ut ur kyrkan till ett särskilt kylrum, där också nästa kista väntar:

Väpnat rån i Åre
Tidigt imorse kom en maskerad man in på hotell Åregården och tvingade under pistolhot till sig nycklarna till kassaskåpet. Rånaren band en hotellanställd och försvann sen med en summa pengar.Polisen vill ha nu hjälp av alllmänheten säger Håkan Modin, operativ chef för länspolisen. Ännu är ingen misstänkt gripen:

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".