Helgums kommande: Anna HEdström, Madeleine Norman, Malin Jonsson, Marielle Molander, Mattias Jonsson och Emma Helander. Foto: Ingrid Marklund

Halva Helgum är i stan

090402

Helena lockar Helgum till Östersund, Folkets Hus byter namn och driver Storsjöteatern och gränsprojektet är igång. Lyssna!

Helgum hack i häl på världens bästa Helena
När VM-mästarinnan och Världscup-segrarinnan Helena Jonsson tävlar hemma i Sverige hänger hembygden med till Östersund.

Fjällräddare gräver ner programledare från SVT
Idag är ett TV-tem från SVT i Frostviken för att spela in ett avsnitt av programmet Expedition Vildmark. Bland annat finns fjällräddaren Gudmund Söderin på plats för att lära ut lavinräddning.

Teater i nya scenkläder
Ett kulturhus mitt i stan som lockar in folk från nya Stortorget - det är visionen för Storsjöteatern som just har fått nya glasdörrar mot torget istället för den gamla ingången från sidogatan. Uteserveringar på torget och digitala operaföreställningar är några av de idéer som kan förverkligas om de sökta Eu-miljonerna trillar in.

Nytt samarbete över gränsen
Idag har det varit start-konferens i projektet Gränsfjäll i Mitt-Norden - i norska Nordli.
Samarbete för att överleva är utgångspunkten för de norska och svenska gränskommunerna Lierne, Röyrvik, Krokom och Strömsund.
Karin Stierna, kommunalråd i Strömsund.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista