John Ajvide Lindqvist: Pappersväggar

Varje vardag hela sommaren!
ca kl. 11.40 i Äntligen - repris i Lyssna ca kl. 15.35
Ett höghus i Blackeberg börjar luta.
En paparazzifotograf jagar den perfekta bilden, men möter något annat. En kvinna hittar ett lik som hon vill ha för sig själv. En tullkontrollant äger en mystisk förmåga att se vad människor döljer. En man tror sig ha funnit ett sätt att lura döden.

Vardagen går inte alltid att känna igen i de berättelser som finns samlade i John Ajvide Lindqvists Pappersväggar. Alldeles i utkanten av den verkliga världen finns fasan och bråddjupen - det sannolika, oväntade och otroliga. Människorna vi möter i berättelserna är de som slagit hål på pappersväggarna och stigit över på andra sidan. Inte alla lyckas ta sig tillbaka till verkligheten igen.

De tio fristående berättelserna utspelas i de miljöer som läsaren känner igen från John Ajvide Lindqvists tidigare böcker. Kortromanen Sluthanteringen är en fristående fortsättning på romanen Hanteringen av odöda, där alla som undrat vad som hände med de uppvaknade döda får ett svar.

Författaren om novellerna:

- Här finns nio berättelser skrivna på mina pappersväggar, de tunna väggar som skiljer oss från det oförklarliga andra. Dessutom finns här "Sluthanteringen", som har längden av en kortroman och utgör en epilog till min roman "Hanteringen av odöda", men som även kan läsas fristående.

Det handlar om kärleken och döden. Vad vi gör när de kolliderar och monstren kryper fram ur sprickorna. Mycket nöje, hälsar John Ajvide Lindqvist.

Om John Ajvide Lindqvist:

Född 1968 och uppväxt i Blackeberg, där också hans första roman Låt den rätte komma in (2004) utspelar sig.
Efter en karriär som trollkarl och ståuppkomiker blev han till slut skräckförfattare.

Han har även skrivit manus till TV-serierna Reuter & Skoog, Kommissionen samt till filmatiseringen Låt den rätte komma in.
Hans andra roman Hanteringen av odöda utkom 2005 och i novellsamlingen Pappersväggar (2006) får man bland annat veta vad som hände med de odöda.