1 av 3
Päls av kokos bildar tak på paviljonerna. Foto: Stefan Hanberg
2 av 3
David Wahlén, Dan Svedberg och Katarina Åhlén är tre av tolv unga musiker som kommer hem och spelar Mahler. Foto: Ingrid Marklund 20090706
3 av 3
Jonas Lindgård och Roger Jonsson övar på sina fioler inför Mahlerkonserterna. Foto Ingrid Marklund.

Johanna bygger för New York

2009 07 06


New York-borna samlas i Johannas bygge
Johanna Landin från Aspåsböle studerar till arkitekt - och i sommar har hon fått chansen till praktik för Museum of Modern Art i New York, med att bygga en paviljong utanför museets filial PS One i Queens. Paviljongen byggs upp med en ny djärv design varje sommar och måste vara klar innan 4 juli, USA:s nationaldag. Stefan Hanberg träffade Johanna Landin på plats i New York.


Mahlerpremiär i Tåsjö
Tolv unga musiker kommer hem till Jämtland för att spela Mahlers fjärde symfoni - det är premiär i Tåsjö i övermorgon, och på fredag är konserten med symfonin och wienervalser ett inslag i Ovikenveckan. Ingrid Marklund drog iväg till dagens repetitioner och träffade bland andra Jonas Lindgård och Roger Jonsson, violinister och drivkrafter i satsningen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".