Tjusiga fioler och fula odjur


Idag är det Fiolens dag i Ovikenveckan - det stora musik- och kulturevenemanget som pågår i hela nio dagar. Fiolens dag betyder marathon i fiolspel, det började före frukost i morse och håller på till frampå småtimmarna inatt, berättar Bengt-Eric Norlen:
Du hör också i slutet av reporteaget musik av Theleman med Bengt-Eric Norlén, Eva-Britt Molander, Elin Nilsson och Rose-Marie Björklund.
Reporter Ingrid Marklund.

1200 ögon kan inte ha fel...
...Storsjöodjuret finns!
Nu är det högsäsong för Storsjödjuret. Det visar i alla fall statistiken över de mer än 600 dokumenterade observationer som gjorts under årens lopp. Lyssnas reporter Ingrid Marklund skulle gärna vilja se den mytomspunna varelsen och hon HAR spanat ivrigt - men förgäves. I går kväll åkte hon till Hoverberg föra att lyssna på de mer lyckligt lottade som har fått se det oförklarliga:Kolonilivspaningen fortsätter

Nu har det blivit dags att åter titta till kolonilivet i trädgårdsområdet Oden, i Odensala. Idag besöker Lindha Olofsson stugägaren Camilla Rydstedt, som nyligen köpt sin lott, samt Nanny Oskarsson som är i full färd med att sälja sin.