SÄPO i jordgubbslandet

090716


Säker EU-efterrätt
Jordgubbarna är färdiga och nu börjar folk leta sig ut till självplock på olika håll. Det har vår reporter Hans Andersson också gjort - och han hittade ett jordgubbsland där bären växer till efterätten för EU:s miljöministrar när de kommer till Åre nästa vecka. Efter särskild SÄPO-kontroll på jordgubbsodlingen - inga dolda bomber bland bären, med andra ord.

Lokalt kött säljer för dåligt
Det lokala slakteriet i Hammerdal, Jämtlandsgården, startade efter mycket om och men för ett år sen - delvis tack vare att Mats O Sundqvists företag Skrindan satsade pengar och blev största aktieägare i Jämtlandsgården. Nu har Skrindan nya ägare som vill bli av med slakteriet - hur går det då med det lokalproducerade köttet? Gunnar Granqvist, VD i Jämtlandsgården tror att det finns köpare, men han säger också att slakteriet inte går så bra som man hoppats. Köttet säljer för dåligt.

Skruvad teater

Modern Alice i underlandet
Sommar sommar sommar o med den en del utomhusteater.
I dag träffar vi några ur den 16 personer stora ensemblen som sätter upp en rätt udda variant av Alice i underlandet av den brittiske författaren Lewis Carroll, skriven 1865.
Boken handlar om den lilla flickan Alices äventyr i en värld som strider mot all logik och i denna tappning på scenen i Ede, Offerdal kan man nog bli rätt förvånad.
Marcus Frånberg har besökt en repetition: