1 av 2
2 av 2

Radioreporter åkte fast i razzia

090902

Hör om vår reporter som fick underkänt på radiobilen i däckrazzia, om bönder som vill tjäna mer pengar och börjar med grön omsorg på sina gårdar och om konstnären som jämför måleri med fotboll. Lyssna!

Opumpade och slitna däck på radiobilen
När det var däckrazzia i Grytan, nära Brunflo kollade polisen körkort och nykterhet, medan bland andra NTF intresserade sig för däcken. Göran Westman var en av dem som kollade den radiobil som reportern Torbjörn Laxvik tog sig till platsen i.

Bönder jobbar extra inom omsorgen
Sju bönder från länet har i dag fått sin första lektion i grön omsorg - alltså hur man gör gården till en miljö där till exempel funktionshindrade kan få träning och sysselsättning. Tanken är att omsorg på gården ska bli ett komplement till den vanliga verksamheten.

Kåre jämför måleri med fotboll
Vi hälsar på i ateljén på Frösön hos konstnären Kåre Henriksson. En del skulle beskriva hans konst som abstrakt, icke föreställande - men tittar man närmare kan man upptäcka saker som man inte ser vid första anblicken.


Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".