Vilken vård har vi rätt till?

090910

Hur länge ska man behöva vänta på vård i glesbygder, hur gör vi om svininfluensan slår till hårt, kommer gamla bron i Lit att rivas eller rustas upp och blev det någon älg för Skogsbodarnas jaktlag i östra Jämtland i dag då? Lyssna!

God beredskap för svininfluensan
Efter dagens beredskapsmöte inför befarade epidemin av svininfluensa hör vi en rapport om att beredskapen är god.

Oro kring vården i Strömsund
För många stafettläkare gör att cancer och andra farliga sjukdomar inte upptäcks - det hävdar TV-programmet Uppdrag Granskning som igår handlade om hälsocentralen i Strömsund, där en patient blev riktigt undersökt först sjunde gången han kom dit. Reportaget har väckt mycket tankar och känslor i Strömsund.

Byborna kämpar för gamla bron i Lit
I dag slöt byborna i Lit upp för att möta landshövdingen. Högst på dagordningen står en ny bro för lokaltrafiken i byn. När den gamla bron blivit för gammal för att användas kan bybor tvingas använda den tungt trafikerade bron där E 45 sveper förbi byn.

Tji filé-fest för Skogsbodarnas jaktlag
Tre dagar hittills utan jaktlycka. Vår egen Marcus "Manicken" Frånberg och de övriga i Skogsbodarnas jaktlag i östjämtland har fortfarande siktet inställt på älg - men hur går det egentligen för dem? Lyssna!

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".