Halva Sverige i en region

090916

Hör om rapporten som tycker att halva Sverige ska samlas i en enda region - Stornorrland. Hör Helmi Odelberg berätta vidare om sin resa till Chokladlandet Sverige, vi snackar om våldsamheter som kan inträffa även i nära relationer också kommer idén om att satsa på en Svensk Klassiker. Lyssna!

Konsulten föreslår en enda region i Norrland
I dag kom konsultrapporten som ska ligga till grund för Kammarkollegiets ställningstagande i frågan om den norrländska regionindelningen. I rapporten förordas ett Stornorrland, medan region Mittsverige får dåligt gehör.

Resan till Chokladlandet fortsätter
Förra veckan hörde du Helmi Odelberg, Östersund, berätta om tiden i Rovaniemi under kriget. 1942 reste hon som sjuåring med sin två och ett halvtårige lillebror Tauno från Finland till Backe för att få en tryggare uppväxt. Dom var två av de omkring 70.000 krigsbarn som kom till Sverige. Stefan Hanberg träffar henne.

Hör mer och se fler bilder:

Ska Björn klara utmaningen?
Björn Nordquist hävdar i sten att han inte åt någon hamburgare till lunch utan har goda förutsättningar att klara den utmaning det innebär att genomföra en Svensk Klassiker: Vasaloppet, Vansbrosimmet, Vättern runt på cykel samt Lidingöloppet. Vad tror du? Lyssna!

Ny kampanj mot våld i relationer
Polisen har dragit igång en kampanj mot våld i nära relationer. " - Om du tror att du är ful, helt värdelös och att blåmärken är en del av vardagen" är det provocerande budskapet på en affisch som vill uppmärksamma det våld som både kvinnor och män utsätts för i många relationer.