1 av 4
Dagmar Larsson, hennes make Åke och hans bror har drivit jordbruk kring dagbrottet i Ranstad sedan 60-talet. Trots hälsoriskerna har hon, familjen och djuren mått bra. Men hon vill inte ha tillbaka brytningen av alunskiffer i bygden. Foto: Torbjörn Laxvik/SR
2 av 4
Efter ett långt målarliv får Karl Otto Myrstad ställa ut i Florens. Foto: Stefan Hanberg
3 av 4
Handskapet - en av de tavlor som åker till Florens
4 av 4
Konen ställs ut på konstbiennalen i Florens.

Dagmar vill inte öppna gruvan igen

091014


Dagmar Larsson och hennes familj har bott vid den numera stängda urangruvan i Ranstad i snart 50 år. -Vi har mått bra hela tiden, vi har haft mjölkkor och druckit av mjölken, säger Dagmar. Men hon vill inte att gruvan öppnar igen.

Den 11 september kom konkursen, och callcenterföretaget Goexcellent i Östersund sa upp alla de 124 anställda. Nu har företaget ändrat sig och vill ha tillbaka de flesta anställda.

Korta strafftiden för dem som sitter inne för första gången - då blir det pengar över till att bygga fängelset i Östersund. Det sade vänsterpartiets riksdagsledamot Lena Olsson när hon startade valrörelsen i Östersund.Karl Otto Myrstad från Häggenås har tecknat och målat under hela sitt liv - nu åker han till Florens för att ställa ut på den stora konstbiennalen.Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".