Vaccineringen kan börja!

091015

Uran läcker ut i Storsjön - uranletarnas geolog förklarar hur det ligger till. Vaccinationerna mot svininfluensan drar igång och vi har tjuvkikat bakom kulisserna i stora vaccinationscentralen. Vi har varit på vinprovning och så följer vi Björn Nordquist i hans satsning mot en Svensk Klassiker - Lyssna!

40 ton uran läcker ut i Storsjön
Gustav Åkerblom är geolog och har arbetat vid uranbrytningen i Ranstad - nu har an anlitats av ett prospekteringsföretag för att förbereda brytning i Storsjöbygden. I Lyssna torsdag ger han sin syn på vad en uranbrytning innebär. Och han avslöjar att 40 ton uran per år redan läcker ut i Storsjön!

Stor specialmottagning för vaccinering i Östersund
Merparten av alla som bor i Östersund kommer att få sprutor på en stor vaccinationsmottagning i Odenskog - vi har gjort ett besök.

550 länsbor utförsäkras
Vid nyår blir det en stor förändring för 550 personer i länet som under lång tid fått pengar från Försäkringskassan. De ska inte längre få pengar därifrån, utan ska ut på arbetsmarknaden.

Det gör ont att träna
Mycket snack och lite verkstad - så kan man sammanfatta satsningen på en Svensk Klassiker så här långt. Hur ska det gå när tiden bara går utan att något händer? Björn Nordquist som har huvudrollen i dramat har tvekat betänkligt, kan det möjlighen ha att göra med något som hans coach sagt... Lyssna! 

Vintips till älggrytan
Lyssna besökte vinmässan i Östersund förra helgen och kan nu förmedla en del tips inför kommande helg.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".