1 av 4
2 av 4
3 av 4
4 av 4

Kackerlackor & vägglöss på frammarsch

091021

Kryllande kackerlackor och blodtörstiga vägglöss invaderar alltfler hem, muslimer reagerar starkt på påstående från Sverigedemokraterna, riksdagen beslutar om rovdjursansvar, sångerskan Jeanette Lindström får högsta betyg för nya skivan, TV-kändisen Agneta Sjödin kommer med ny bok också går vi på workshop. Lyssna!

Muslimer reagerar starkt på SD-uttalande
Ordföranden i muslimska föreningen i Östersund Tahar Kalfalla reagerar starkt på Sverigedemokraternas påstående om att muslimer är det största utländska hotet mot landet sen andra världskriget.

Riksdagen lämnar över ansvar för rovdjuren
I dag på eftermiddagen väntas regeringens förslag till ny rovdjurspolitik klubbas igenom i riksdagen. Vad får det för betydelse?

Alltfler kryp kryllar i våra hem
De är långtifrån människans bästa vänner men blir allt vanligare husdjur även i jämtländska hem - kackerlackor och vägglöss är på starkt frammarsch...

Högsta betyg för nya skivan
Sångerskan Jeanette Lindström från Ås rosas av kritiker för nya skivan. Vi ringer upp dagen efter release-festen.

Lucia - Ett ljus i mörkret
"Ett ljus i mörkret" är namnet på Agneta Sjödins nya bok som hon släpper just i dag när hon besöker Östersund.

Injektion och inspiration för samiska kvinnor
I dag hölls en workshop med syfte att ge företagsamma och idérika kvinnor med rötter och koppling till samisk kultur en kreativ design- och inspirationsinjektion.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".