Gammalt, vackert och upprört

091028

Upprörda pensionärer, en nästan 80-årig före detta president och en sen länge död arkitekt. Men om man bara är kring 50 år, är man då gammal eller ung - svaren gavs i onsdagens program Lyssna.Knut Gyllekreutz var med och byggde upp stenstaden i Sundsvall efter den stora branden 1888, men sen flyttade han till Östersund och ritade hus även här.Islands tidigare president Vigdis Finnbodadottir (1980-96) berättar om det viktiga med språk och dialekter, vad som händer vid ett eventuellt EU-inträde och dessutom om finanskriser. Agneta Nilsson har träffat henne på Island.

Är du i 50 års åldern och får höra att du verkar yngre, ta det INTE som en komplimang. Enligt den nyutkomna boken "Cirkus 50" - ska vi istället vara stolta när vi är 50+ och ser ut som det. SR:s reporter Katarina Gunnarsson 40+, träffade bokens författare Charlotta von Zweigbergk.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista